Een bezoek naar Groningen zal nooit vervelen, daar zullen de meningen niet gauw verdeeld over zijn. Daarom zeggen wij dan ook; kom een keer naar Groningen! 

 

Wanneer je uit het midden of zuiden van het land komt, moet je misschien een einde reizen om de hanzestad in het noorden te bereiken, maar de reis is het meer dan waard. In deze blog zullen we een aantal publiekstrekkers met je delen zodat jij weet wat de stad je te bieden heeft!

De trots van het noorden

Hoewel Groningers om hun nuchterheid bekend staan en niet snel laten zien waar ze trots op zijn, zijn de meeste stadjes heel trots op FC Groningen. Wanneer de FC Grunn speelt zullen vele Stadjers (inwoners van Groningen) richten het station gaan om het elftal aan te moedigen. Speelt FC Groningen als je in de stad bent te vinden? Twijfel niet en koop je kaartjes om de ‘Green White Army’ in actie te zien!

Een stukje lopen

Aangezien Groningen niet een hele grote stad is, is bijna alles lopend te doen. En dat maakt een uitje naar Groningen ook zo leuk. Want tijdens de wandeling proef je de sfeer van de stad. Shop en bekijk de winkelstraten de Folkingestraat en Zwanestraat. Of maak een romantische wandeling langs het Hoge der Aa. Ben je meer van de hoogtes? Beklim dan de Martinitoren, ook wel Olle Grieze in de volksmond, en beklim de 255 treden om van een prachtig uitzicht te genieten. 

Koffie met kouk?

Na een lange wandeling ben je vast toe aan rust. Groningen kent vele kroegjes en café waar je kunt genieten van een bakje koffie met een stukje kouk (koek). Wanneer je aan de borrel gaat moet je Groningse jenever proberen bij café Hooghoudt. Dit café heeft banden met de gelijknamige distilleerderij Hooghoudt, een Gronings familiebedrijf. Je kunt Groningen niet verlaten zonder een glaasje Hooghoudt jenever of Fladderak op te hebben gehad! Wanneer het lekker weer zul je vele terrassen in Groningen zien waar Stadjers genieten van de zonnestralen!

 

De dag sluit je uiteraard af door te genieten van een van de vele restaurants in Groningen. De stad is erg internationaal dus of je nou Japans, Grieks, Turks Italiaans of gewoon Hollands wil eten, de keuze is ruim! Kies voor een heerlijk tapasdiner bij Hemingway’s of misschien is de Indiase keuze van Taj Mahal meer jouw favoriet. Kortom, in Groningen ben je aan het juiste adres voor vermaak, goed eten en goed drinken. Moi!