Deze vraag zal je met nee beantwoorden na een dagje uit in Groningen. Kom langs en de stad bewijst het je! Om het je wat gemakkelijker te maken zullen we je een aantal tips delen voor een dagje uit.

Kijk je ogen uit!

Houd je van theater, muziek en cultuur? Bekijk dan de agenda’s van muziekcentrum De Oosterpoort of de Stadsschouwburg. Wie weet sta jij de dansen bij een gave band of geniet je van cabaret of een dansvoorstelling. Het monumentale pand de Stadsschouwburg biedt niet alleen prachtige optredens, maar is zowel van buiten en van binnen onwaarschijnlijk mooi! 

Sfeervol wandelen

Door de hele culturele binnenstad wandelen in één dag? Het kan in Groningen! De stad is klein, maar fijn. En door een wandeling te maken kom je ook nog geen prachtige spots tegen zoals de Synagoge in de Folkingestraat of het groene Noorderplantsoen. Houd jij meer van uitdaging? Beklim dan de bijna 300 treden van de Martinitoren en bekijk Groningen van bovenaf! 

Eten en drinken

Groningen biedt vele café, kroegjes en restaurants. Ga bij de Drie Gezusters op de Grote markt een bakje koffie doen en geniet van een stuk taart. Wanneer de zon schijnt zitten vele Groningers op het terras dat aan de Grote Markt grenst. Dit is dan ook zeker aan te raden. Zodra het borreltijd is stromen de terrassen en kroegen vol en wordt het nog gezelliger. Iedereen geniet dan van een lekkere borrel zoals een wijntje, biertje of glaasje Groningse jenever.

 

Wanneer je maag begint te knorren is het tijd om een restaurant in Groningen uit te zoeken waar je kunt eten. Je kunt in de stad terecht voor alle soorten keuken. Kies je voor een heerlijke echte Italiaanse pizza van het Lobster Veerhuis of is een halve kip van LeCuq meer jouw ding?

 

Is het eten gezakt maar krijg je nog geen genoeg van Groningen? Ga richting de Poelestraat en Peperstraat voor een nachtje stappen. Bedenkt wel; de kroegen hebben geen sluitingstijd, dus het kan een lange nacht worden!