Cultureel, sportief, culinair en gezellig, dat is Groningen. Deze Hanzestad biedt daarom heel veel voor een dagje uit. Of je nou samen met familie, vrienden, collega’s of je geliefde is, een leuke dag wordt het zeker weten!

 

Er studeren meer dan 50.000 mensen in Groningen, wat de stad erg bruisend maakt. Door de vele studenten is ruim 15% van de inwoners in Groningen tussen de 20 en 25 jaar uit. Hierdoor is Groningen de jongste stad van Nederland en dat zie je ook terug in het levendige centrum! Maar wat kun je allemaal doen in Groningen binnen één dag? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

De groen-witten!

FC Groningen, ook wel de Trots van het Noorden, is een ware trekpleister. Heeft jouw team een uitwedstrijd of ben je zelf een supporter van FC Grunn? Koop dan je tickets voor de eerstvolgende wedstrijd in het stadion. Naast het stadion vind je er ook een grote bioscoop, voor als je met gezelschap bent dat een voetbalwedstrijd niet kan waarderen.  

Rondwandelen

De historische binnenstad biedt het perfecte decor voor een romantische stadswandeling. Tijdens deze wandeling zie je vele trekpleisters zoals de Martinitoren, de Aa-kerk, de Synagoge in de Folkingestraat of het Noorderplantsoen. Loop langs de diepen (= Gronings voor grachten) en geniet van de sfeer en oude gebouwen.

De rammelende maag

Nadat je ogen tevreden zijn gesteld met de prachtige stad is het nu tijd voor de maag. Door de vele eettentjes maakt lunchen in Groningen een echte aanrader. Kies je voor een royal lunch bij Gusto Bar & Kitchen? Of is een tosti van Toshka meer iets voor jou? Uiteraard kun je ook lunchen met heerlijke sandwiches bij Grand Café ‘t Raadhuys of Denderz. Kortom, genoeg keuze! 

De dag afsluiten

Duik na de lunch nog even de stad in om te shoppen en sluit de dag af onder het genot van een Groningse jenever of heerlijk speciaal biertje in een van de cafés aan het Poeleplein. Ben je nog niet moe geworden? Dan raden we je aan om op stap te gaan waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen!