Het is natuurlijk erg vervelend als u autoschade heeft opgelopen. Het is natuurlijk vaak zo dat uw verzekering de schade kan betalen. Maar in een aantal gevallen is het beter om Autoschade zelf betalen te doen. Dit is zeker erg rendabel op het moment wanneer de schade relatief klein is. Aan het begin is het jammer om geld te betalen voor autoschade, maar in sommige gevallen is het voordelig om het op dat moment te betalen uit uw eigen zak. Dit heeft voornamelijk te maken met het aantal schadevrije jaren. Deze kunt u opbouwen en daarna deze doorgeven bij uw verzekering. U heeft dan meer recht op korting op uw premies. Zeker met kleine bedragen is het meer rendabel om te genieten van kortingen. Op de lange termijn houdt u hier veel meer aan over.

No claim en kortingen van Autoschade zelf betalen

Op het moment dat u een verzekering heeft afgesloten voor uw auto wilt u hier wel profijt van hebben. Wanneer u Autoschade zelf betalen doet, is er in uw beleving geen voordeel. Maar mensen die geen schade rijden, bouwen ieder jaar een schadevrij jaar op. Wanneer u veel schadevrije-jaren heeft, kunt u veel korting genieten op uw maandelijkse premie. Deze kan oplopen tot wel 80%. Dit is wel bij heel veel jaren zonder schade rijden. Dus het werkt als volgt: heeft u schade gereden met uw auto en gaat u over tot het zelf betalen van de schade, dan behoudt u dit schadevrije jaar. Dit heeft als gevolg dat u nog steeds bezig bent met korting opbouwen.

Voordeel

Het lijkt misschien dat u op het moment veel geld moet betalen voor uw schade, maar dit verdient u allemaal terug door Autoschade zelf betalen te doen. Uiteindelijk betaald u veel minder premie en wordt het veel voordeliger.