Watersnijden

U kunt Kraan & Roos voor veel verschillende werkzaamheden inhuren, en een van deze werkzaamheden is watersnijden. Watersnijden is een proces waarbij meerdere vormen met water uit plaatmateriaal gesneden worden. Het is een vrij complexe manier van snijden die veel voordelen met zich meebrengt. Het vereist nauwkeurigheid en deskundigheid, en daarom moet u altijd kiezen voor professionals. Kraan & Roos is daarom een uitstekende optie.

 

Wat is het precies?

Tijdens het watersnijden wordt er water door een kleine opening gedrukt. Dit vindt plaats onder hoge druk, waardoor er snijding gecreëerd wordt. Deze snijding is zo ontzettend scherp dat het in principe bij ieder materiaal kan worden ingezet.

 

We maken gebruik van twee verschillende methodes, namelijk watersnijden met puur water en watersnijden met abrasief. Snijden met puur water is geschikt voor zachtere materialen, terwijl snijden met abrasief (een soort schuurmiddel) meer geschikt is voor hardere materialen.

 

De voordelen

Watersnijden heeft veel voordelen ten opzichte van andere snijtechnieken. Zo komen er geen chemische hulpmiddelen bij kijken, wat het milieuvriendelijk maakt. Daarnaast is watersnijden zo ontzettend effectief dat het voor vrijwel ieder materiaal geschikt is. Voorbeelden van geschikte materialen zijn RVS, staal, beton, koper, marmer, aluminium, titanium, graniet, glas, tegels, rubber, acrylaat, delrin, polycarbonaat, leer, multiplex en hout. De mogelijkheden zijn dus groot!

 

Deze snijtechniek kent nog veel meer voordelen. Zo is de snede bijvoorbeeld braamloos, en is het ook mogelijk om te graveren. Daarnaast veroorzaakt water snijden geen verkleuringen of vervormingen, en blijven de materiaaleigenschappen hetzelfde. Doordat deze vorm van snijden een zogeheten ‘koude techniek’ is, ontstaan er geen thermisch belaste zones in het materiaal.

 

Water snijden kan toegepast worden op materialen met diktes tot 200 millimeter.

 

Waarom Kraan & Roos?

We hebben al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van metalen, alsmede alles wat hiermee te maken heeft. Onze medewerkers hebben zowel deskundigheid als enthousiasme op zak. Wilt u uw watersnij-werkzaamheden uitbesteden aan ons? Neem dan gerust contact met ons op.