Wij zijn houtimport van de prachtige hardhoutsoort Angelim Vermelho. Deze houtsoort is net als alle houtsoorten bij ons FSC gecertificeerd. Dit betekend dat ze op een duurzame manier zijn verwonnen. De kappers van de bomen gaan te werk door een boom terug te planten wanneer ze er een weghalen. De houtsoort komt voornamelijk voor in het Amazonegebied van Brazilië. De stam van de boom is 20 tot 30 meter hoog en heeft een prachtige vorm. De stam is prachtig recht en zo is deze bijna helemaal te gebruiken. Ook is deze soort in zware maten beschikbaar.

Het gebruik van de Angelim Vermelho

Wanneer de Angelim Vermelho houtsoort gezaagd is heeft deze een nog iets nadonderende kleur. Wanneer we kijken naar het spint zien we dat deze witachtig is. Dit hout is in tegenstelling tot veel andere soorten goed te bewerken. Dit is vaak zeldzaam bij soorten hardhout. Vaak is hardhout echt niet heel goed te bewerken. Bij schaven van dit hout kan er wel inspringsel voorkomen door de kruisdraad. Over het algemeen is het oppervlak goed en glad af te werken. Deze housoort wordt gebruikt in wegbouw, waterbouw en grondbouw. Dit komt omdat dit hout hier uiterst geschikt voor is. Dit komt doordat het hout mechanisch goed in elkaar zit. Brugconstructies worden ook vaak verstevigd met hulp van deze houtsoort. Dit is dan de ligger of het dekdeel van de brug. Zware waterwerken worden ook verstevigd door de zware waterwerken. Voor beschoeiing wordt deze houtsoort ook regelmatig gebruikt, maar hiervoor zijn ook wel veel andere soorten te gebruiken.

Van damwand tot schaafwerk

Met de houtsoort Angelim Vermelho is veel te maken en af te werken. Zo zijn er naast de bovengenoemde toepassingen ook dingen te maken voor een damwand. We bieden het product in verschillende afmetingen die gangbaar kunnen zijn voor de doeleinden.