Wanneer jij als werkgever kantoormeubelen gaat aanschaffen, dan is goed advies erg belangrijk. Jij wilt toch ook het beste voor je werknemers? Een goede sfeer en de juiste middelen op de werkvloer zijn van essentieel belang voor een bedrijf met gezonde medewerkers. Investeer daarom in de juiste meubelen bij een bedrijf dat je graag en goed adviseert. Deze investering zal zichzelf terugverdienen door minder ziekteverzuim met lichamelijke klachten van nek, schouders, rug, spieren, hoofdpijn.   

Naast de juiste meubels op tijd bewegen

Heb je de beste kantoormeubelen gekocht, dan is het daarnaast erg belangrijk om voldoende beweging te nemen tussen de werkzaamheden aan het bureau door. Probeer het eens uit hoe het vergaderen buiten bevalt, terwijl je loopt. Werk een gedeelte van de dag aan een sta werkplek. Het is even wennen, maar deze manier is zoveel gezonder dan 8 uur lang achter de pc zitten. 

Advies fysiotherapeut bij aankoop kantoormeubelen voor thuiswerkplek

Nu men steeds langer en vaker thuis werkt is het belangrijk om ook daar de juiste kantoormeubelen te gebruiken. Voor goede kantoormeubelen kan je terecht bij OfficeCity.be. Enig advies kan je helpen de juiste te kiezen. Dat advies kan gegeven worden door de aanbieder, maar ook door je fysiotherapeut. Heb je al klachten van spierknopen, nek of rug? Ga in gesprek met de fysiotherapeut. Deze kan je eenvoudige tips geven, die je zelf thuis in praktijk kunt brengen. Dat kan een betere houding zijn, maar ook advies over de juiste bureaustoel en tafel. Een tafel en een stoel die je vele uren per dag gebruikt moeten bij jou “passen”. Kies daarom altijd voor een ergonomische bureaustoel. Deze stoelen zijn helemaal op je lichaam af te stellen voor een gezonde zithouding.

De juiste hoogte van stoel ten opzichte van de tafel bijvoorbeeld. De juiste afstand van je ogen tot het beeldscherm voorkomt hoofdpijn. Een pc of laptop op ooghoogte, zodat nek- en schouderklachten worden voorkomen.  Soms kun je dit oplossen door een dik boek onder de computer te leggen. Je voeten moeten de grond kunnen raken, zo niet dan kun je dat ook oplossen met een kruk of dik boek eronder. Dit zijn tijdelijke oplossingen, blijf je thuis werken dan is de aanschaf van kantoormeubelen op maat zeker te overwegen.