Er is een tijd van het jaar waarop echt geen enkele Nederlander zit te wachten: de jaarlijkse belasting aangifte. Vanaf 1 maart is het weer mogelijk om de aangifte van 2017 te doen. Gisteren werd er al bekend gemaakt dat in 6 dagen al 1,5 miljoen Nederlanders hun aangifte hebben gedaan. Omdat veel Nederlanders er zo tegenaan hikken doet de overheid er alles aan om de belasting aangifte steeds makkelijker te maken. Zo is er tegenwoordig zelfs een speciale app gemaakt om de aangifte makkelijker te maken. Maar voor veel mensen is het toch best ingewikkeld daarom maken veel mensen de keuze om hun aangifte uit te besteden aan bijvoorbeeld een accountant. Maar wanneer maak je nu de keuze om je aangifte zelf te doen en wanneer laat je het door iemand anders doen.

Zelf doen

Als je zelf in loondienst bent, je niet onwijs veel vermogen hebt en niet heel gek doet met aandelen en dergelijke is het best mogelijk om de belasting aangifte zelf te doen. Je bent dan fiscaal niet heel ingewikkeld en met bijvoorbeeld de app en een beetje inlezen op bijvoorbeeld internet kom je er waarschijnlijk zelf wel uit. Heb je nu een bepaalde vraag over de aangifte dan zijn er op internet wel chats te vinden waarmee je je vraag kunt stellen aan een accountant.

Uitbesteden

Als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt of misschien zelfs meerder bv’s dan is het verstandiger om je belasting aangifte uit te besteden aan een accountant. Vaak hebben bedrijven al een accountant voor de periodecijfers en jaarcijfers. Deze accountant kan dan makkelijk de aangifte doen omdat hij de benodigde gegevens vaak al heeft. Vaak is het dan ook wel verstandig om privé de aangifte te laten doen door een accountant. Dit kan dezelfde zijn die het voor het bedrijf doet of een andere. Zo voorkom je fouten in je aangifte.