Vliegen is een van de handigste manieren om naar elke bestemming op aarde te reizen. Mensen hebben altijd vertrouwd op vluchten om hun bestemmingen veilig en op tijd te bereiken. Vliegen is ook een van de veiligste manieren van reizen volgens verschillende enquêtes en rapporten.
Dankzij de ontwikkelingen van technologieën kunnen we nu een commerciële vlucht volgen in real-time met behulp van vliegtuigradars.

3 belangrijke redenen waarom mensen een vluchtregistratie-applicatie gebruiken

• Je hoeft niet meer over de veiligheid van je dierbaren te piekeren die naar een ander deel van de wereld vliegen. Met het real-time volgen van een vliegtuig, kun je gemakkelijk de locatie van hun vlucht zien op een vliegtuigradar online.
• Het volgen van een vlucht kan handig zijn om te weten of een vliegtuig vertraging heeft als je iemand van het vliegveld moet ophalen. Wanneer je bijvoorbeeld wacht op een klant op Schiphol, kun je door middel van het invullen van het vluchtnummer zien wanneer de aankomsttijd Schiphol van het vliegtuig exact is en een goede inschatting maken wanneer diegene in de aankomsthal aankomt.
• Live flight tracking is ook erg populair bij luchtvaart enthousiastelingen die geïnteresseerd zijn in de locatie van verschillende vluchten. Er is een overvloed aan data die wordt bijgehouden zoals weerscondities, gemiddelde vertraging per luchthaven en veel meer.

Welke diensten kan ik gebruiken voor het volgen van een vlucht?

Er zijn verschillende diensten die je hiervoor kunt gebruiken. We zetten hier de bekendste voor je op een rij:

Flightradar24

Dit is de grootste vliegtuigradar die ook het meeste data verzameld. De dienst is bovendien erg gebruiksvriendelijk.

Vluchtenvolgen.nl

Het voordeel van vluchtenvolgen is dat de website in het Nederlands is en daardoor vooral ook gericht is op de Nederlandse markt.

Radarbox24

Deze dienst lijkt erg op Radarbox24, het enige verschil is dat er iets minder vluchten worden weergegeven. Er zijn wel veel mensen die de werking van Rararbox24 verkiezen boven die van Flightradar24.

Planefinder.net

Deze radar heeft het voordeel dat hij bliksemsnel is en ook vrijwel alle vliegtuigen kun je er op volgen.

Conclusie

Dus, of het nu voor je eigen reis is, voor een geliefde, om professionele redenen of gewoon uit nieuwsgierigheid, het volgen van vliegtuigen is nu voor iedereen gemakkelijk te doen!