De touringcar is de afgelopen jaren steeds comfortabeler geworden. Het is nu een vrij luxueus vervoersmiddel. Veel jongeren kiezen er dan ook voor om met de bus op vakantie of wintersport te gaan in plaats van het vliegtuig. Het is een goedkoper alternatief en bovendien heb je meer beenruimte! Ook een bus huren met chauffeur groeit in populariteit. In dit artikel kijken we naar een aantal handige dingen om mee te nemen voor jouw geplande busreis.

Een comfortabel kussen

Zoals we in de inleiding al noemde, zijn de stoelen van een gemiddelde touringcar tegenwoordig vrij comfortabel. Vaak kun je hem verstellen in verschillende posities en heb je ook een pedaal om je voeten op te laten rusten.

Toch kiezen veel busreizigers ervoor om een eigen kussen of hoofdsteun mee te nemen. Op een lange busreis is het misschien lekker om net als vroeger in de auto tegen het raam te liggen met je hoofd. Een goed kussen zorgt ervoor dat je lekker een dutje kunt doen.

Comfortabele kleren

Veel mensen die een lange vliegreis maken, kiezen comfortabele kleren uit voor de vlucht. Je zit namelijk minimaal een aantal uur achter elkaar op dezelfde plek, zonder dat je makkelijk kunt bewegen. Ditzelfde geldt voor een lange busreis. Je hoeft niet direct in je pyjama te gaan, maar een relaxte broek met een sweater zal de reis al een stuk aangenamer maken.

Entertainment

Afhankelijk van jouw voorkeuren is het een goed idee om entertainment mee te nemen in de vorm van een iPad, een boek of muziek. De bus heeft meestal wel een radiozender aan staan, maar dit zal net niet jouw smaak zijn en dan moet je nog 8 uur…

Ben je van plan om je iPad of iPhone te gebruiken voor het lezen van een eBook of het kijken van een serie via Netflix? Overweeg dan om een powerbank aan te schaffen. Hierdoor kun je tot aan de plaats van bestemming genieten zonder dat halverwege de batterij uitvalt.

Maak een lijstje

Voor het pakken van je koffer is het slim om van te voren een lijstje te maken. Zo zorg je ervoor dat je niets belangrijks vergeet en heb je geen stress vlak voor vertrek.

Om de busreis aangenaam te maken is het slim om bij het maken van dit lijstje te kijken wat je nodig hebt tijdens je busreis. Niets is zo vervelend om na 10 minuten er achter te komen dat je je boek in de koffer hebt gestopt die nu in het ruim van de bus is opgeborgen. Bereid je dus goed voor en geniet van de reis!