Beschik jij over een mooie grote tuin? Maar heb je geen idee wat je er mee aan moet? Lees dan dit artikel! Ik geef een aantal toffe tips om van je tuin een eigen paradijsje te maken! Genoeg mensen hebben een standaard tuin met planten, een bankstel en tuinstoelen. Dit artikel geeft jou een aantal originele ideeën om jouw tuin mee in te richten of om je tuin voor te gebruiken!

Tuinvuur

Een mooi tuinvuur met goed tuinhout kan je voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kan je er op barbecueën. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een vuurkorf of een echt een vuur op op de grond. Een tuinvuur zorgt voor heel veel sfeer.

Plaats een hottub

Van een hottub ga je nooit spijt krijgen! In de winter kun je heerlijk warm bubbelen met een warm drankje in je hand. Zomers kun je met een koud biertje of wijntje in een verkoelend bad vertoeven. Een hottub is dus altijd een goed idee!

Pergola

Een pergola is als het ware een natuurlijk tuinscherm. Vaak wordt op deze pergola een klimplant systeem aangelegd. Dit zorgt ervoor dat het lijkt als een natuurlijke afscheiding! Je kunt een pergola op meerdere manieren gebruiken. Ook kun je het terras van het gazon perfect scheiden met een pergola. Voor inspiratie check De Houtburcht.

Fitnessgedeelte

Ben jij een fitnessfreak? Wat is er dan beter dan sporten in je tuin! Je haalt de sportschool als het ware naar huis. ‘S zomers kun je heerlijk in het zonnetje squaten, biceps curls doen en je dips uitvoeren. Nodig je vrienden uit om samen te sporten in je tuin en nadien lekker te barbecueën!

Buitenbar

Heb je een grote tuin? En lijkt het je vet om tuinfeestje te geven voor je vrienden? Dan kan een buitenbar echt niet ontbreken. Een retro barretje waar je je eigen bier tapt en je eigen cocktails maakt, hoe vet is dat? Komende jaren komen er steeds meer warmere zomers aan. Hoe lekker is het dan als je echt vakantie kan houden in je eigen tuin.