Op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning? Laminaat is een erg goede optie! Laminaat is in veel verschillende stijlen verkrijgbaar, hierdoor zit er altijd wel iets voor je tussen. Ook is laminaat onderhoudsvrij en voor elk budget is er wel een laminaatvloer verkrijgbaar. Benieuwd waar je op moet letten tijdens het kopen van laminaat? Via deze blog delen we graag enkele tips met je.

Het dessin van het laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende dessins. Zo kun je bijvoorbeeld voor een laminaatvloer gaan met een houtmotief. Tegenwoordig zijn dit soort laminaatvloeren haast niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Welke vloer het best past, is voor een groot gedeelte afhankelijk van je persoonlijke smaak. Ben je fan van moderne, strakke interieurs? Dan zou je voor een witte of grijze laminaatvloer kunnen gaan. Bij een grijze laminaatvloer bedoelen we een laminaatvloer met betonlook.

De kwaliteit van het laminaat

De kwaliteit van het laminaat is natuurlijk erg belangrijk. Zo kun je voor de woonkamer het best kiezen voor een laminaat met laminaat met goede gebruiksklasse. Hier is onderscheid in aan te brengen:

  • Klasse 31 laminaat. Laminaat met klasse 31 is geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik. Dit laminaat beschikt vaak over een dikte van 6 tot 7 millimeter. Heb je een gezin met (jonge) rondrennende kinderen? Dan kun je beter voor laminaat met klasse 32 kiezen.
  • Klasse 32 laminaat. Laminaat met klasse 32 is geschikt voor intensief huishoudelijk en commercieel gebruik. Bij deze klasse zijn de laminaatplanken vaak 7 tot 10 millimeter dik. Heb je een gezinswoning waar huisdieren en kinderen rondrennen? Dan kun je het best kiezen voor laminaat met klasse 32.
  • Klasse 33 laminaat. Laminaat met klasse 33 is geschikt voor intensief commercieel gebruik. Denk hierbij aan een kantoorpand of winkel. De planken zijn vaak 12 millimeter dik.

Laminaat kopen?

Laminaat is over het algemeen goed verkrijgbaar. In elk dorp of stad is wel een bouwmarkt te vinden waar je laminaat kunt kopen. We raden je echter aan om naar een speciaalzaak te gaan. Hier is een groot aanbod laminaat te vinden. Een goed voorbeeld van zo’n speciaalzaak is Laminaathal. Wist je dat de kortingen hier ook regelmatig oplopen tot 60%?