De pubertijd: deze periode niet altijd even makkelijk. Zowel voor de ouders als voor het kind. Het is een tijd van aantrekken en afstoten. De tiener is bezig zijn eigen plek in de wereld te ontdekken. Gelukkig kun je hem of haar daar in huis een handje bij helpen. Is jouw zoon of dochter toe aan een make-over van hun slaapkamer? In deze blog geven wij je een aantal tips.

Rustige kleuren

De herinrichting van een slaapkamer begint bij de kleurkeuze. Waar je tijdens de basisschool nog wegkwam met uitbundige kleuren, moet de kamer nu vooral rust uitstralen. Combineer wit daarom met maximaal drie basiskleuren. Dit geldt zowel voor de muren als voor het interieur. Gaat het om een meisjeskamer? Combineer dan wit en grijs met een leuke pastelkleur. In het geval van een jongenskamer zou je kunnen kiezen voor rood, donkergroen of -blauw.

Deel de kamer op

Tijdens de tienerjaren besteedt een kind veel tijd in zijn of haar kamer. Gezellig met vrienden kletsen of gamen. Leren voor SO’s en proefwerken. Om te voorkomen dat deze activiteiten elkaar onbewust beïnvloeden, is het verstandig om de kamer in verschillende zones op te delen. Denk bijvoorbeeld aan een slaap- en werkgedeelte. Dit kun je doen door een kast of gordijn in de kamer te plaatsen.

Een passend tienerbed

Het is even slikken, maar dat prachtige kinderbed? Die kan écht niet meer! Jouw puber heeft namelijk meer ruimte nodig. Je moet op zoek naar een tienerbed voor een jongen of meisje. Gelukkig kun je hier heel creatief in zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een twijfelaar of een bed die jouw kind ook als bank kan gebruiken? Zolang het bed maar genoeg ruimte biedt. Natuurlijk kun je het geheel ook mooi aankleden. Met leuke sierkussens bijvoorbeeld!

Een overzichtelijk bureau

Als er één ding is wat een puber eigenlijk zou moeten doen, is het studeren. Tijdens de tienerjaren wordt namelijk de basis voor zijn of haar vervolgstudie gelegd. Niet geheel onbelangrijk dus! Jouw zoon of dochter heeft dus baat bij een overzichtelijke werkplek. Zorg voor zo min mogelijk afleiding en voldoende opbergruimte rondom het bureau. Zo kan jouw kind zich zo goed mogelijk concentreren.