Het is geen fabel dat het spelen met lego de ontwikkeling van kinderen bevordert. Dat is twee vliegen in één klap. Kinderen vinden het spelen met lego leuk en leren er ook nog eens van. Ook een reden waarom er in veel kleuterklassen gebruik wordt gemaakt van lego in de speelhoek. Lego valt onder het educatieve speelgoed, maar wat leren kinderen er dan van?

Allereerst is het spelen met lego goed voor de fijne motoriek. Voor de meeste kinderen is het lastig om de kleine steentjes op elkaar te klikken en er iets moois van te maken. Dat maakt het spelen met lego goed voor de fijne motoriek. De fijne motoriek is goed voor het leren schrijven van kinderen.

Daarnaast is het goed om de creativiteit van je kind te bevorderen. Van het ontwerpen van een bouwwerk van lego wordt de verbeeldingskracht en de fantasie gestimuleerd. Iets van een instructie nabouwen is ook goed. Kinderen leren zo aanwijzingen opvolgen, taal te begrijpen en er komt ruimtelijk inzicht aan bod.

Ook vertellen veel kinderen een verhaal tijdens het spelen met de lego. Ze verzinnen er iets bij, wat de spelontwikkeling en de taalontwikkeling van de kinderen bevordert. Stel nu dat er stukjes niet in elkaar klikken of er onderdelen kwijt zijn. De kinderen werken dan aan oplossingen zoeken voor hun problemen en de sociale vaardigheden. Deze sociale vaardigheden zijn geduld, doorzettingsvermogen en samen delen.

Lego online kopen bij ASK-Bricks24

Lego online kopen is stukken makkelijker dan helemaal naar de winkel te gaan. Er zijn vaak veel soorten en maten lego en door lego online kopen staan deze allemaal op een rij. U kunt gemakkelijker selecteren en uitsluiten wat u wel en niet wilt. Daarnaast scheelt lego online kopen parkeergeld en tijd. Ook wordt het assortiment in winkels niet iedere dag aangevuld en moet het onderdeel van de lego vaak alsnog besteld worden. Lego online kopen, ontdek het gemak. Voor 15.30u besteld, is morgen in huis!