Nederlanders klagen graag over kleine dingen. Het songfestivalnummer van Duncan Loris wordt bijvoorbeeld afgekraakt door Johan Derksen in een voetbalprogramma. Over zijn uitspraken valt half Nederland dan weer. Dat gezeur om niks laat juist zien dat we het zo goed hebben over het algemeen. Toch mogen we dat beste wel eens wat vaker naar elkaar uitspreken. Samen vieren dat we in Nederland wonen!

Gezond drinkwater

In Nederland kunnen we ongestoord de hele dag de kraan laten lopen. Dit kost natuurlijk wel een klap geld, maar het kan wel. Er is geen water schaarste, zoals dat wel in grote delen van Afrika is. Gezond drinkwater draagt bij aan de verbetering van je prestaties. Ook helpt het om gifstoffen af te voeren via je urine. Gezond drinkwater draag bij aan de ondersteuning van je immuunsysteem. Water is belangrijk om je dagelijkse werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Zuivering van water is daarom ook van groot belang.

Gezondheidszorg van goede kwaliteit

Nederland heeft de duurste en beste zorg van Europa. Zo scoren wij goed op de kwaliteit van zorg en klantvriendelijkheid. De informatievoorziening, medicijngebruik, kwaliteit van ziekenhuiszorg en toegankelijkheid zijn van een hoog niveau. Over het algemeen zijn wij Nederlanders de beste op basis van 48 verschillende kwaliteitsindicatoren. Nederland kreeg de meeste punten, gevolgd door Zwitserland en Noorwegen.

Infrastructuur

Kijk, we vinden het leuk om te klagen wanneer we in de file staan of wanneer de trein weer eens vertraging heeft. Toch moeten we met z’n allen misschien wat dankbaarder zijn. Onze infrastructuur is namelijk van een hoog niveau. Rotterdam heeft de beste havens ter wereld. Dit vergt natuurlijk veel investeringen. Maar we moeten er wat voor over hebben.

Onderwijs

Ook op het gebied van onderwijs staan we aan de top. Onze kinderen maken bijna altijd de middelbare school af, studeren door en leren een vak of ambacht. Onderwijs is de basis van alles. Onze kinderen zijn namelijk de toekomst. En de toekomst staat niet stil. Dus onze kinderen verdienen het beste onderwijs. 33 procent van de Nederlanders tussen de 25 en 64 heeft een universitaire diploma. Dat zegt natuurlijk niet alles. Het is maar een cijfer. Maar met dat percentage bekleden we wel een wereldwijde derde plek!