Kinderen kunnen sinds 16 maart weer zwemles volgen in het zwembad. Na een tijd niet gezwommen te hebben is het voor sommige kinderen toch weer even wennen om het water in te duiken. Leuke zwembrilletjes kunnen een goede motivatie zijn voor je kind om weer met plezier het zwembad in te duiken.

Voor alle leeftijden

Zwembrilletjes voor kinderen zijn verkrijgbaar in diverse leuken kleuren. Het is helemaal geen vereiste om een blauwe zwembril voor jongens te kopen of een roze voor meisjes. Er zijn nog zo veel meer leuke en vrolijke opties. Let op de leeftijdsaanduiding om te zien of het zwembrilletje geschikt is voor jouw kind. De modellen zijn vaak universeel en passen bij de meeste kinderen zonder problemen.

Materiaal van zwembrilletjes

Het enige waar je op moet letten is dat het zwembrilletje gemaakt is van hypoallergeen silicone. Bij dit materiaal is er de minste kans dat er een allergische reactie van de huid optreed. Iets wat nog wel eens kan gebeuren bij een materiaal als latex. Gelukkig zijn bijna alle moderne zwembrillen gemaakt van silicone en is het juiste zwembrilletje vinden dus niet een heel groot probleem.

Zwemmen met een zwembrilletje

Zwembrilletjes onder waterDe meeste kinderen vinden het fijn om met een zwembrilletje te zwemmen. Ze krijgen geen last meer van hun ogen en onder water gaat er een hele nieuwe wereld voor hun open. Het kan echter zijn dat bij sommige oefeningen bij de zwemles een zwembril niet is toegestaan. Zwemles is er uiteindelijk voor bedoelt om je kind niet te laten verdrinken wanneer ze per ongeluk in het water vallen. In zo’n situatie hebben ze uiteraard ook geen zwembrilletje op.

Wanneer je kind klaar is met zwemles en naar een zwemvereniging gaat om nog beter de verschillende zwemtechnieken onder de knie te krijgen kunnen ze uiteraard zonder problemen met zwembrilletjes gaan zwemmen. Vaak is dit ook aan te raden om bij keerpunten de afstand goed in te kunnen schatten.