Zwembrillen zijn er in alle soorten en maten. Ze dienen ter bescherming bij het zwemmen. In eerste instantie zal je denken dat je bij het zwemmen niet erg veel bescherming nodig hebt. Je ligt immers al met niets anders dan een zwembroek, badpak of bikini in het water. Maar na lang in chloorwater gezwommen te hebben ga je daar toch anders over denken. Bij het zwemmen kan veel chloor in je ogen komen. Dit droogt de ogen uit en maakt ze geïrriteerd. Hierdoor gaan ze jeuken, worden ze rood en gaan ze tranen. Iets wat met de juiste zwembrillen eenvoudig voorkomen kan worden.

Goede zwembrillen herken je aan de juiste pasvorm, stevig silicone en een stijlvolle afwerking. Voor dit soort zwembrillen betaal je dan al snel minimaal 15 euro. Op een aantal uitzonderingen na zijn de brillen in de lagere prijscategorie niet erg duurzaam en comfortabel. De uitzondering op deze regel zijn de Socket Rockets van het merk TYR deze zwembrillen zijn geïnspireerd om de minimalistische Zweedse zwembril. Door het weinige materiaal en het simpele ontwerp kan je deze bril al voor ongeveer 10 euro kopen.

Zwembrillen voor wedstrijdzwemmen

Zwembrillen voor het gebruik bij zwemwedstrijden zijn vooral erg klein en gestroomlijnd. Dit gaat vaak weer iets ten kosten van het comfort. Dit is over het algemeen ook niet erg, omdat de gemiddelde zwemwedstrijd binnen enkele minuten alweer voorbij is. Bij trainingen kan het dan verstandig zijn om te kiezen voor een zwembril met meer comfort.

Zwembrillen voor trainingen

Zwembrillen die je gebruikt bij trainingen moeten vooral comfortabel zitten. Dit hoeven geen hele dure zwembrillen te zijn, een goedkope zwembril volstaat vaak al. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Zoggs Phantom Elite of de Zoggs Fusion Air. Ook het merk Aqua Sphere heeft met de Kaiman een comfortabele bril.

Zwembrillen kopen

Zwembrillen online kopen kan tegenwoordig heel eenvoudig. Veel zwembrillen hebben een universele pasvorm die bij de meeste mensen zonder problemen voor een lekvrije afsluiting zorgt. Twijfel dus niet langer en bescherm je ogen tegen het gevaar van chloor met de juiste zwembrillen.