Ben jij gek op koffie en niet alleen omdat je zonder koffie de dag niet door kunt komen? Ben je helemaal gek op een overheerlijke latte machiatto en kun je geweldige figuren maken in een cappuccino? Dan is er nu een bijbaan waar jij je hart kunt ophalen. Jij moet namelijk een barista worden. Een barista weet het verschil tussen een espresso en een koffie verkeerd en kan mensen zelfs adviseren als het gaat om wat voor soort koffie bij diegene past. Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en wil je graag een barista worden? Het is waarschijnlijk makkelijker dan je denkt. Het enige wat je hoeft te doen is een cursus volgen en je kunt er vol tegenaan.

Cursus

Een barista worden kan door het volgen van een training of cursus. Deze trainingen worden op verschillende plekken door het land gegeven, voornamelijk door koffiebars die hun barista’s zelf opleiden. Het werkt eigenlijk net als bij de politie. Je solliciteert eerst voor een functie, vervolgens wordt je gekozen voor die functie en wordt je intern opgeleid voor deze functie. Gelukkig de training voor het barista worden iets makkelijker en korter dan de opleiding tot agent.

Cursus voor thuis?

Wil je geen bijbaantje in een koffiebar maar wil je wel graag een barista worden? Er zijn ook trainingen om thuis de echte barista uit te hangen en de lekkerste koffie te maken voor je vrienden. Deze trainingen zijn er in verschillende niveaus. Wil je alleen leren hoe je de beste koffie kunt zetten door middel van pads of wil je een training die geschikt is voor een professioneel koffiezetapparaat. Het beste is om eens vrijblijvend contact op te nemen met een bedrijf die deze trainingen organiseert. Zij geven je gratis informatie als je echt een barista worden wilt. Ik ben benieuwd hoe lekker jouw koffie wordt!