Vandaag eten we Stamppot boerenkool met verse worst. Op een winterse dag eten wij Nederlanders graag een lekkere stamppot boerenkool. En dan ook graag met een heerlijk stuk vlees erbij. Verse worst bij de stamppot boerenkool is echt een aanrader. Natuurlijk is een rookworst ook erg lekker. Hou je niet van verse worst dan zou je de rookworst kunnen nemen. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten 1,5 kilo kruimelige aardappels 600 gram boerenkool 100 milliliter melk 1 kilo verse worst of 4 saucijzenworstjes 1 zakje boerenkool kruiden Zout Jus Bakboter

Materialen Grote pan Stamper Schilmes of dunschiller Hapjes pan Vergiet Maatbeker Garder

Stamppot boerenkool

Bereidingswijze Schil als eerst de aardappelen en snij deze in kleine stukken. Vier stukken is genoeg dit ligt eraan hoe groot de aardappel is. Stop de aardappelen in een grote pan met water en strooi er wat zout overheen.

Zorg dat je voldoende water in de pan hebt gedaan. Doe de boerenkool bij in de pan. Na ongeveer 20 minuten koken zijn de aardappelen met boerenkool gaar. Na het koken giet je de inhoud van de pan af in een vergiet.

Ondertussen als de aardappelen opstaan gaan we de verse worst bakken. Daar pakken we de hapjes pan voor. Doe er een klontje boter in de pan en laat dat smelten.

Ondertussen als je wacht tot de boter gesmolten is dan maak je vast de jus klaar. Daar pak je een maatbeker voor en doe daar zo`n 250 milliliter water in voor 1 zakje jus we gebruiken 2 zakjes jus dus 500 milliliter water heb je daarvoor nodig. Mix het goed met de garde tot je geen klontjes meer heb.

We gaan verder met de worst. Doe de worst in de pan en bak het aan elke kant goudbruin. Is elke kant goudbruin dan gooi je de jus erbij. De worst moet zo`n 20 minuten sudderen in de jus en dan is de worst klaar.

Verder met de boerenkool alles klaar en afgegoten. Zorg dat de boerenkool en de aardappelen weer in de pan zitten. Gooi hier over de melk en eventueel nog een beetje zout. Stamp dit goed door elkaar. Doe er als laatst de boerenkool kruiden bij en stamp / roer alles nog eens goed door elkaar zodat bijna elk stukje kruiden heeft.

Dan is de Stamppot boerenkool klaar en is het tijd om te gaan eten. Onder het concept van wat eten we vandaag, vandaag eten we Stamppot boerenkool met verse worst. Eet smakelijk.

Tip: Gebakken spekjes is hier ook erg lekker bij.