Bij verhuizen komt een hoop kijken. Niet alles wat bij verhuizen hoort wordt dan ook gezien als een leuke klus. Neem bijvoorbeeld het inpakken van je inboedel. Deze klus neemt vaak veel tijd in beslag. Bespaar tijd en lees in dit artikel welke dozen je allemaal kunt gebruiken bij het verhuizen.

 

Verhuisdozen

De naam zegt het al, verhuisdozen zijn speciaal gemaakt om inboedel te verhuizen. Verhuisbedrijven verkopen of verhuren deze verhuisdozen. Deze verhuisdozen zijn prijzig, maar vaak wel van de beste kwaliteit. Hiernaast zijn ze altijd voorzien van twee handvaten met een versterkt stuk aan de bovenkant.

 

Vouwdozen

Wil je geen geld besteden aan verhuisdozen? Dan zijn gewone vouwdozen ook een optie. Vaak zijn deze vouwdozen alleen niet voorzien van handvaten. Deze dozen zullen dus wat moeilijker te verplaatsen zijn.

 

Archiefdozen

Naast echte verhuisdozen is een archiefdoos ook prima te gebruiken als verhuisdoos. Deze dozen zijn namelijk gemaakt van stevig golfkarton. Hiernaast zijn archiefdozen voorzien van twee handvaten, wat ervoor zorgt dat de dozen gemakkelijk te verplaatsen zijn tijdens de verbouwing.

 

Bananendozen

Een bananendoos is een doos van stevig karton die gebruikt wordt om bananen te transporteren. Vaak worden deze dozen ook gebruikt tijdens verhuizingen. Bananendozen hebben namelijk een prima afmeting: hoogte 24,5 cm, breedte 53,3 cm en diepte 40 cm. Deze dozen kunnen ongeveer een gewicht van 18 kilogram dragen en zijn gemakkelijk op te stapelen. Hiernaast zijn ze vaak gratis te verkrijgen bij een supermarkt.

 

Online

Online worden er ook verschillende verhuisdozen aangeboden. Bedrijven als bol.com bieden deze verhuisdozen aan. Handig om deze online te bestellen, wanneer je in de verhuisdrukte geen tijd hebt om naar een winkel te gaan.

 

Inpakken

Er zijn dus genoeg opties wat betreft verhuisdozen! Een doos gekozen? Dan is het alleen nog een kwestie van inpakken! Ervoor zorgen dat je spullen niet beschadigen? Maak dan gebruik van opvulmateriaal of zorg er voor dat je kartonnen dozen op maat koopt.

 

Succes met de verhuizing!