Waar moet je om denken bij een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval komt vaker voor dan mensen denken. Een ongeval komt sneller voor dan je denkt en er gaat gemakkelijk iets mis. Op de werkvloer is de kans erg groot dat er iets misgaat, hoe goed bedrijven dit ook proberen te voorkomen aan de hand van veiligheidsvoorschriften en procedures. Je werkt op een werkvloer met mensen en mensen maken nu eenmaal fouten waardoor jij een ongeval kunt krijgen. Wanneer je schade oploopt tijdens het werk, spreek je van letselschade. Letselschade kan gevolgen hebben voor je inkomen, maar ook voor extra kosten. Wat te doen bij letselschade bij een arbeidsongeval?

Wat moet je doen bij letselschade?

Een werkgever is verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving, maar ongelukken kunnen gebeuren en ook dan is een werkgever verantwoordelijk. Wanneer een collega de veroorzaker is van een ongeval, kan er een vervelende situatie ontstaan. Je hebt medelijden met je collega en je wilt deze niet in problemen brengen. Je geeft aan dat het eigenlijk ook je eigen fout was en je besluit om er verder geen zaak van te maken omdat je ook bang bent dat de verhouding met je werkgever verstoord raakt.

Letselschade kan leiden tot inkomensverlies, maar je moet je ook goed bedenken dat het kan leiden tot andere kosten. Het eerste wat vaak om de hoek komt kijken zijn de medische kosten die nodig zijn om je weer op de rit te krijgen. Kosten die misschien niet geheel gedekt worden door je verzekering.

Daarnaast kan het ook goed mogelijk zijn dat je hulp nodig hebt in het huishouden. Ook hier zijn kosten aan verbonden.

Dit zijn juist kosten die je als schadevergoeding bij letselschade kunt claimen van je werkgever door het inschakelen van een advocaat of jurist. Een werkgever hoeft hiervoor vaak niet zelf te betalen omdat ze verzekerd zijn.