Magazines, wie leest er niet af en toe eentje? Maar weet je ook hoe ze gemaakt worden? Hieronder volgt een korte uitleg over de werkwijze en productie van magazines en brochures. Het verschil tussen die twee is niet zo groot, maar zit hem vooral in de afwerking van de rug. Een brochure wordt altijd voorzien van een zogenaamde wire-O binding en een magazine heeft een geniete of gelijmde rug.

Een magazine drukken

Zoals gezegd kan je gaan voor een gelijmde rug van het magazine of hem te laten inbinden met nietjes. De keuze ligt daarbij geheel bij de opdrachtgever, het is maar net wat hij wil of wat er binnen zijn budget of idee past. Bij het verlijmen wordt speciale lijm gebruikt die goed uithardt. De nietjes zijn een voordeligere manier van inbinden en bieden een goede oplossing voor kleinere magazines, tot ongeveer 60 pagina’s. Maar heb je meer dan 40 pagina’s? Dan is het beter om voor de lijmverbinding te kiezen. Welke optie je ook kiest, de kwaliteit is altijd gewaarborgd. Deze kan zelfs worden uitgebreid door een mooie laag lamineer toe te voegen. Zo krijgt een magazine nog meer uitstraling.

Een brochure drukken

Vanaf 10 pagina’s kan je ook kiezen voor de wire-O binding. Als je deze binding kiest, wordt je product een brochure genoemd. Ook al gaat het om precies dezelfde inhoud als een magazine. Van informatiebrochures tot opleidingsgidsen of presentatieboekjes, het kan allemaal. Als je kiest voor een brochure heb je daarin ook nog keuze in het soort papier en het type afwerking. Ga je voor een luxe uitstraling, laat de brochure dan lamineren of personaliseer jouw brochure door er een naam op te laten printen.

Magazines bestellen

De meeste drukkerijen beschikken over de juiste technieken om zowel magazines en brochures te drukken in veel verschillende opties. Zelf proberen?