Nu de zomer er weer aankomt is het druk bij menig bedrijf in de touringcar verhuur. Dit komt doordat veel scholen hun jaarlijkse uitje weer organiseren. Ook wel bekend als het schoolreisje. Voor menig scholier een van de leukste dagen van het jaar. Ik weet in ieder geval nog precies waar ik ieder jaar naartoe ben geweest tijdens dit jaarlijkse uitje. Het leukste aan het hele schoolreisje was niet het uitje zelf, maar de reis er naartoe met de touringcar.

 

Snoepen in de bus

Ieder jaar hadden we weer een wedstrijd wie het meeste snoep mee kon nemen de bus in. Het ene kind had nog meer bij zich dan het andere kind. De eigenaar van de touringcar verhuur was hier vaak helemaal niet blij mee. Menig snoepverpakking werd niet netjes in de daarvoor bestemde zakjes gedeponeerd, maar werden door klasgenoten gewoon onder de stoel verstopt. Dat was natuurlijk veel makkelijker. Dit tot ergernis van menig ouder en leerkracht die de orde probeerde te bewaken.

 

 

Touringcar verhuur met spontane buschauffeurs

De reis verliep vaak ook leuk door de grappen die de chauffeur maakte. We lagen vaak in een deuk om alle opmerkingen die hij onderweg door de microfoon vertelde. Meestal kwam dit door de geinige woordgrappen die hij maakte over de plaatsnamen. Deze touringcar verhuur was uiteraard geliefd bij de directeur van de school. Dit gaf het schoolreisje net dat beetje extra.

 

Verstoppen

Het allerleukste was natuurlijk wel het verstoppen onderin de touringcar bij terugkomst. Zodra de kleine stad waar ik woonde in zicht kwam doken we met zijn allen helemaal onderin de bus. Uiteraard met de gordijnen dicht. Want stel je voor dat een van de ouders ons alsnog zag. De juf speelde het spelletje altijd keurig mee liep vaak met een sip gezicht naar buiten omdat ze de kinderen zogenaamd was kwijtgeraakt. Het duurde vaak niet lang voordat alle kinderen weer opstonden en tussen de gordijntjes door gluurden of hun ouders wel een beetje ongerust waren. Want stiekem was het toch wel weer fijn, terug bij papa en mama.