Wanneer je veel goud of andere edelmetalen in huis hebt, wil je misschien weten wat dit edelmetaal in totaal waard is. Men spreekt overigens van edelmetaal wanneer metaal niet kan worden aangetast door roest. Wanneer je de prijs wilt weten van een bepaald edelmetaal is het goed om op het internet te kijken naar websites die een overzicht bieden van de actuele zilverprijs of goudprijs.

Waarde bepalen van het edelmetaal

Er zijn ook websites te vinden die de waarde geven van een munt of baar die van edelmetaal is gemaakt. Op dit soort websites vind je bijvoorbeeld de waarde van Nederlandse minuten. Denk aan het zilveren tientje of de zilveren gulden. Er zijn nog veel andere Nederlandse munten zoals het zilveren dubbeltje, gouden tientje, de zilveren rijksdaalder, de dukaat van zilveren en ook 50 gulden munten van zilver kun je hier vinden.

Naast munten van Nederlandse bodem vind je er ook munten vanuit het buitenland. Deze internationale munten zoals bijvoorbeeld de Canadese gouden Maple Leaf kunnen best nog wat geld opleveren. Dus als je een aantal van dit soort minuten hebt, is het verstandig om eens te kijken of je hier iets mee kunt doen.

Verschillende muntsoorten

Naast de genoemde Canadese Maple Leaf kun je er internationale gouden munten vinden zoals de gouden 20 Mark uit Duitsland, de gouden Belgische 20 frank, de Deense gouden 20 Kroon, de gouden Corona uit Oostenrijk of de Italiaanse gouden 20 Lire. Er zijn nog vele andere muntsoorten te vinden.

Bij een bepaalde munt staat aangegeven hoeveel de munt weegt, wat het edelmetaal gehalte in de munt is en wat de afmeting. Op basis hiervan weet je of een bepaalde munt echt is en daarnaast weet je wellicht ook direct de waarde van een bepaalde munt. Kijk op een dergelijke site en wellicht vind je een munt die je kunt verkopen voor een mooie prijs. Het kopen van deze munten op dit soort sites is vaak ook mogelijk