Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Waarom beleggen in plaats van sparen?

Waarom beleggen in plaats van sparen? Het antwoord is in principe eenvoudig. Beleggen geeft meer rendement dan sparen maar er zitten ook verscheidene kosten en risico`s aan verbonden dat beleggen weer minder aantrekkelijk maakt. En dan hebben we het over diverse vormen van beleggen. Beleggen in aandelen maar bijvoorbeeld ook het investeren in vastgoed, wat steeds verder toeneemt in populariteit.

Sparen

U spaart elke maand een bepaald bedrag en na een jaar wilt u er iets mee doen. Het is een bekend gegeven dat de inflatie, de waardevermindering, vrij hoog is. U weet ook dat de vastgestelde spaarrente erg laag is. Het resultaat is een negatief rendement ofwel, u spaart maar u gaat er financieel op achteruit, en dat is niet de bedoeling. Als u een spaarrekening wil openen, dan zijn daar nauwelijks of zelfs helemaal geen kosten aan verbonden. Kiest u voor zekerheid voor korte of lange tijd, dan is sparen voor u ideaal; geen slapeloze nachten en geen paniek als de beurzen in elkaar zakken.

Beleggen

Hierbij staat het rendement niet vast, en dat is dan ook meteen het grote risico dat u loopt. De beurzen in binnen -en buitenland zijn onvoorspelbaar. U loopt meer risico maar het rendement ligt doorgaans een stuk hoger dan bij sparen. De winst die u neemt is eigenlijk de brutowinst want er worden kosten in rekening gebracht. Natuurlijk moet u de aan- en verkoopkosten betalen. Daarnaast worden er beheerskosten in rekening gebracht evenals administratiekosten. Toch is de nettowinst normaliter wel hoger dan de spaarrente, en dat maakt beleggen interessanter en spannender! Houdt u wel van wat spanning, u wilt elke dag zien wat uw beleggingen doen, dan is beleggen voor u de juiste keuze om een aantrekkelijke winst te maken.

Beleggersclub

Buurtbewoners, voetbalvrienden, collega`s, noem maar op, zij richten steeds vaker een beleggersclub op. Natuurlijk gaat het om de gezelligheid maar ook om de winst. Het is een serieuze zaak want alle deelnemers leggen een bepaald bedrag in.Veel beter is om alles onder eigen controle te houden. U bepaalt wanneer u koopt en wanneer u verkoopt en u alleen strijkt de winst op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top