Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Hier moet je rekening mee houden als je een huis in Zuid Frankrijk koopt

Een huis kopen in Zuid Frankrijk is voor sommigen een droom, maar voor velen ook de werkelijkheid. Deze droom kan gemakkelijk in een nachtmerrie veranderen als je niet bekend bent met de huizenmarkt is Frankrijk. Wat zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden als je een huis in Zuid Frankrijk wil kopen? Lees hier een paar belangrijke tips.

Compromis de Vente

Wanneer je een huis wil kopen en een bod hebt uitgebracht wordt er een akte opgesteld dat Compromis de Vente heet. Het is belangrijk om dit document door een specialist goed te laten controleren. De akte wordt doorgaans door de verkopende partij opgesteld. Je kunt na ondertekening alleen nog onder de koop uitkomen als aan één van de ontbindende voorwaarden wordt voldaan. Het is onverstandig om zonder de hulp van een notaris te werk te gaan.

Diagnostic Technique

Let er goed op dat de verplichte onderzoeken worden uitgevoerd door de verkopende partij. In Frankrijk is het verplicht om een groot aantal onderzoeken ten aanzien van de bouw van het object te laten uitvoeren. Ook milieutechnische aspecten van het huis moeten onderzocht worden.

Aanbetaling

Wie een huis koopt in Zuid Frankrijk moet normaal gezien een aanbetaling doen. Meestal ligt dit rond de 10%. Afhankelijk van de aankoopwaarde van het object kan dit een behoorlijk bedrag zijn. Dit is een belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Daar staat tegenover dat de makelaarskosten zijn inbegrepen in de koopprijs van het huis. De commissie ligt meestal rond de 5%/ 6%.

Belastingen

Wie eenmaal een huis in Frankrijk bezit betaalt jaarlijks belasting. Het maakt hierbij niet uit of je permanent in Frankrijk woont of alleen een tweede huis hebt. De hoogte van de onroerend zaak belasting laat tussen verschillende gemeenten enorm uit elkaar lopen. Het is belangrijk om dit uit te zoeken voordat je overgaat tot de aankoop van het huis.

Een huis kopen in Zuid Frankrijk is voor veel mensen een absolute droom. Het advies is wel om je tijdens het gehele aankooptraject te laten begeleiden. Het liefst door een Nederlandse makelaar met kennis van de Franse woningmarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top