Wij wassen ons hele leven al onze haren verkeerd!

Shampoo op de haarpunten en droogwrijven met een handdoek, vraagt om een bad hair day.

Vraag je je zelf wel af hoe moeilijk het kan zijn om je haar te wassen? Je doet het meerdere malen per week. Shampoo door je haren, spoelen, droogwrijven met een handdoek, kammen en tot slot droogblazen.

Uit onderzoek blijkt dat fout gedacht. In deze 5 stappen worden fouten gemaakt en je haar word er niet blij van.

Dit is de reden waarom je jouw kapsel nooit zo krijgt als wanneer je net van de kapper komt.

Zo gebruik je shampoo: Op je haarpunten hoef je geen shampoo aan te brengen. Als je shampoo op je scheldel aan brengt en het daarna uitspoelt, reigent het ook automatisch de punten. Zo worden je punten minder snel droog en stug.

Je moet je haar op je scheldel niet extra hard schrobben, dat veroorzaakt dat je haar vetter wordt. Te hard schrobben zorgt ervoor dat er olie vrijkomt op je hoofdhuid die je haar vet maakt. Je moet gewoon zachtjes insmeren en niet te veel shampoo gebruiken.

De tweede wat je niet moet doen is een handdoek gebruiken om je haar droog te wrijven. Wrijving verzorgt voor beschadiging van je opperhoofdhuid en zorgt voor een duffe en futloze coupe. Je moet in plaats daarvan je haar voorzichtig deppen. Zachtjes met je handen draaien aan de punten van je haar om het water uit te wringen.

Vele kammen of borstelen hun haar ook vlak na de douche. Ook gebruiken ze dan gelijk een stijltang of stijlborstel om het weer stijl te maken. Nat haar kammen is vragen om problemen. Als je veel knopen in je haar hebt, kan je wel tijdens de douche kammen. Een kambeurt vlak voor dat je gaat douchen is wel een aanrader. Dat is omdat je je oude knopen verwijderd en niet weer mee neemt in je frisgewassen en stralende kapsel.