Vanaf 1 juli verhogen een aantal providers hun internet thuis abonnementen. Tot die tijd kan je je abonnement kosteloos opzeggen. Anders ga je automatisch akkoord met de prijsverhogingen.

Een nieuw internet thuis abonnement

Het is zeer eenvoudig om over te stappen naar een nieuw internet thuis abonnement. Het enige wat je hoeft te doen is je oude abonnement opzeggen en een nieuwe provider uitzoeken. Alle providers bieden een overstapservice aan, de providers regelen alles. Als je een nieuw abonnement gaat uitzoeken, kan je kiezen voor drie abonnementen: internet, bellen en tv, internet en tv en enkel internet. Uiteraard ben je het voordeligste uit wanneer je kiest voor een internet, bellen en tv pakket. Hierdoor neem je namelijk drie onderdelen af bij één provider, de provider beloont je hiervoor.

Je kunt bij internet kiezen voor DSL, Kabel en Glasvezel internet. Echter is glasvezel nog niet overal beschikbaar, met een postcodecheck kan je achterhalen of het al beschikbaar is op je adres. DSL is de goedkoopste verbinding voor internet thuis. Hiermee haal je een maximale internetsnelheid van 100 Mbit/s. Ziggo is de enige Kabelprovider, hiermee kan je een maximale internetsnelheid van 300 Mbit/s halen. Met glasvezel, het nieuwste type verbinding, kan je een maximale internetsnelheid van 500 Mbit/s behalen.

Internet thuis bij de goedkoopste providers

In Nederland zijn er veel verschillende providers voor internet thuis abonnementen. Qua kabel internet heb je alleen de keuze in Ziggo. Daarnaast zijn er voor DSL- en Glasvezel internet veel providers. Er zijn zowel ‘budget’ als ‘premium’ providers. Budgetprovider, zoals Tele2 en Telfort, maken gebruik van het netwerk van een premiumprovider. Hier zal je in theorie niets van merken.

Wanneer je goedkoop internet thuis wilt, dan is het verstandig om te kiezen voor een budgetprovider. Het is aan te raden om te kiezen voor Tele2, deze bieden de meest voordelige abonnementen aan. Wil je echter het snelste internet, dan is het aan te raden om te kiezen voor glasvezel internet. Glasvezel is tevens een stuk stabieler dan DSL internet. Er zal dus minder snelheidsverlies optreden, waardoor je de beloofde internetsnelheid wel binnenhaalt.