Zilver is een van de meest gebruikte edelmetalen in de wereld. Zilver is een duurzaam, natuurlijk, wit edelmetaal, met een mooie metaalglans. Armbanden zijn er in alle soorten en maten, maar zilveren armbanden hebben een uitstraling van zekere klasse, als je die om je pols draagt. Er is een diversiteit aan zilveren armbanden van bekende merken, maar ook in vele kleuren en stijlen. Zilveren armbanden kenmerken zich door schoonheid en uitstraling en siert de persoon die het draagt.

Verschillende soorten zilveren armbanden

Er zijn veel trends op het gebied van armbanden. Zilveren armbanden zijn tijdloos en een chique accessoire. Voor iedere prijsklasse en smaak is er wel een mooie zilveren armband exemplaar. Strakke spangarmbanden, massieve slavenarmbanden tot romantische armbanden met parels en markasiet. Deze armbanden zijn erg sterk en kun je jarenlang met plezier dragen. Armbanden van zilver.nl worden samengesteld uit eigen import en wereldwijd worden juwelenbeurzen bezocht om de mooiste verschillende soorten armbanden in hun collectie bij te vullen.

Verschil tussen zilver en verzilverde armbanden

Meestal wordt koper gebruikt om met een laagje zilver, een verzilverde armband te bedekken. Naast koper, wordt ook in sommige gevallen andere metalen gebruikt om te verzilveren. Nikkel maar ook ijzer leent zich hier goed voor. De makkelijkste manier om te testen of je zilver draagt is door een magneet te gebruiken. Zilver is namelijk niet magnetisch en verzilverde sieraden waar ijzer in verwerkt is, wel. Nikkel is daarentegen niet magnetisch en om zeker te zijn dat je echt zilver draagt is om te kijken of je sieraad het merkteken heeft. Op echt zilver staat altijd een zilver keurmerk.

Bekijk de prachtige zilveren armbanden van zilver.nl op de webshop of kom langs in de winkel. Keuze uit ruim 600 verschillende armbanden.