De belangrijkste reden voor de meeste mensen om over te stappen op energie aanbiedingen is om geld te besparen. Door over te stappen kan men gemiddeld € 300,- op jaarbasis besparen. Dit is enorm veel aangezien het maar 3 á 4 minuten kost om over te stappen.

Overstappen wanneer je contract is afgelopen

Energieleveranciers mogen in principe je energiecontract stilzwijgend verlengen. Wat er gebeurt is dat je energieleverancier je contract overzet naar een contract voor onbepaalde tijd. Dit gebeurt automatisch wanneer je contract is afgelopen. Vanaf het eindpunt van je contract heb je 30 dagen de tijd om je contract op te zeggen als je geen wijziging wilt.

Let er altijd op dat je op tijd overstapt naar een andere energie aanbieding. Zo voorkom je dat je onnodig te veel gaat betalen. Leveranciers hanteren namelijk zogenoemde ‘slaperstarieven’. Wanneer je contract stilzwijgend verlengd wordt, kunnen de tarieven verhoogd worden. Wanneer je niet op let betaal je dus opeens meer.

Kiezen voor energie aanbiedingen

Het is aan te raden om iedere keer wanneer je contract bijna afloopt, opnieuw aanbiedingen te vergelijken. Hierdoor voorkom je dat je te maken krijgt met slaperstarieven en kan je steeds profiteren van de energie aanbiedingen. Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een éénjarig contract met vaste tarieven. Hierdoor heb je één jaar lange dezelfde tarieven en kan je daarna weer een nieuwe aanbieding uitzoeken. Op deze manier kan je ieder jaar profiteren van de beste energie aanbiedingen.

Je kunt kiezen tussen verschillende aanbiedingen. Zo geeft de ene energieleverancier een gratis cadeau weg terwijl weer een andere leverancier een cashback actie heeft. Let erop dat je bij een cashback actie vaak wel een tijdje op je geld moet wachten. Soms krijg je het pas na het aflopen van het contract maar het kan ook zijn dat je het binnen 6 weken op je rekening hebt staan. Op de website energie aanbiedingen zetten we altijd alle haken en ogen voor je op een rijtje!