Wanneer je een evenement gaat organiseren op een externe locatie moet je aan een boel zaken denken. Je moet sparren met enorm veel partijen en dat kan zorgen voor een boel hoofdpijn. Een goede externe locatie denkt met je mee, maar het organiseren van een evenement op een externe locatie kan nog veel uitdagender zijn. In deze blog geef ik een aantal concrete tips over het organiseren van een evenement op een externe locatie, die jou helpen om minder gestressed en een stuk relaxter je volgende evenement te organiseren.

Kies een goede geografische locatie

Wanneer je kiest voor een externe locatie is het geografische gebied super belangrijk. Je wilt namelijk dat al je gasten de locatie gemakkelijk kunnen bereiken. Kies dus een locatie die dichtbij de locatie van de woonplaats van je gasten ligt. Dit kun je gemakkelijk in kaart brengen door de woonadressen van je gasten met prikkers op een kaart te markeren en vervolgens draadjes te spannen tussen deze locaties. Waar de meeste draadjes kruizen, dat is de allerbeste locatie voor het organiseren van een congres of evenement.

Denk aan catering

Een goede catering is niet alleen lekker, maar past ook ideaal bij het type gast dat op je evenement afkomt. Zo kunnen er natuurlijk gasten op je evenement afkomen die een bepaalt geloof aanhangen of last hebben van een allergie. Dan is het wel handig dat deze gasten ook daadwerkelijk wat kunnen eten. Pas je catering dus goed aan op het type gasten dat op je evenement afkomen. Dan weet je zeker dat je evenement op een externe evenementenlocatie voor iedereen leuk is.

Succes

Ik wens je veel succes bij het organiseren van een evenement op een externe locatie en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Bovendien hoop ik natuurlijk dat je een dijk van een evenement neerzet. Denk eraan dat je maar één keer een eerste indruk kunt maken.