In Nederland gaat het economisch ontzettend goed. Na een lange tijd van economische crisis, liggen de banen weer voor het oprapen en er is zelfs te weinig personeel binnen vele vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan de HORECA, de zorg, de detailhandel maar zeker ook de bouw. Wie weet sta jij op een punt waar op je even niet weet welke richting te kiezen. Een bouwopleiding is in dit geval ideaal aangezien de kansen in de markt gigantisch zijn, de bouw vele mogelijkheden qua beroepen biedt en zelfstandigheid op den duur een reële optie is. Met een opleiding in de bouw kies je voor zekerheid en stabiliteit en voor iedereen is er wel een vak binnen de bouw wat je ligt.

Wat kan je allemaal doen binnen de bouw

Bouwopleidingen zijn er in vele verschillende vormen en maten. Wat denk je bijvoorbeeld van de beroepen, schilder, timmerman, installatiemonteur, stukadoor, loodgieter, elektricien, tegelzetter of metselaar? Dit is nog maar een kleine greep uit het enorme aanbod aan functies die beschikbaar zijn binnen de bouw. Daarnaast kom je op vele verschillende plaatsen. Je denkt bij de bouw misschien direct aan jouw eigen woning, maar de bouw gaat zoveel verder dan dat. Je kan namelijk werken voor bedrijven, in kantoorpanden, bij nieuwbouwprojecten, restauratiewerkzaamheden en ga zo maar door. Alles wat ooit gebouwd heeft moeten worden is met vakmannen en vrouwen gedaan. Alles wat al gebouwd is moet door vakmannen en vrouwen worden onderhouden. Belangrijk om te onthouden is dat natuurlijk als begint met een goede opleiding zodat je jouw specialiteit als beste kan laten zien binnen de bouwprojecten waar jij gaat werken.

Kansen op de arbeidsmarkt

Helemaal in het begin spraken we al even over de grote kansen die je met een bouwopleiding hebt binnen de arbeidsmarkt. Tijdens de crisis jaren zijn er veel mensen ontslagen of hebben zich omgeschoold. Hierdoor bestaat er momenteel een enorm te kort aan echte vakmensen. Omdat de crisis nu volledig voorbij is begint het land weer op te bouwen. En misschien hoor je het al even in dat laatste woord, bij een aantrekkende economie gaan mensen bouwen. Meer huizen, meer bedrijven maar ook veel verbouwing en opknapwerk. Deze trend zal lange tijd doorgaan waardoor jij met de juiste papieren binnen de bouw gebakken zit. Heb jij na een aantal jaren veel ervaring opgedaan? Wie weet maak jij dan wel de stap naar zelfstandigheid als ZZPer of binnen een eigen bedrijf. Alles is mogelijk!

Kortom: kies voor een toekomst waarin jij kan uitblinken, een goed salaris kan verdienen en de stabiliteit hebt van vele jaren zekerheid in jouw werk.