Veel Nederlandse scholen maken de switch naar LED Panelen. LED verlichting is een zeer zuinige en efficiënte bron van verlichting voor scholen en Universiteiten. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo is.

Iedere school zoekt naar manieren om kosten te besparen. Wat als wij je zouden vertellen dat je kosten kunt besparen én de prestaties van de scholieren kunt verbeteren? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verbeterde leefomstandigheden en duurzaamheid. Klinkt dit te mooi om waard te zijn? LED’s brengen al deze voordelen met zich mee en meer.

Energie besparen voor scholen

Verlichting is goed voor ongeveer de helft van de elektriciteitsrekening van een gemiddelde school. Hoe minder geld wordt uitgegeven aan elektriciteit, des te meer geld vrij komt voor stafuitbreiding, faciliteiten en verbeterde lesprogramma’s.

Na een aantal jaar kan de overstap naar LED verlichting al zorgen voor een kostenbesparing van 80%. En aangezien de kosten van LED panelen de afgelopen jaren flink zijn gedaald, is er ook geen grote investering nodig om de overstap te maken. Een ander voordeel is dat LED’s zo lang mee gaan dat er minimale onderhoudskosten nodig zijn. Erg handig voor scholen waarvan de lokalen iedere dag worden gebruikt door studenten en leraren.

LED verlichting zorgt zoals bekend ook voor een verminderde CO2 uitstoot. Daarmee wordt de koolstofvoetafdruk van de school verminderd.

Verbeterde prestaties studenten

Verlichting heeft veel invloed op het menselijk lichaam. Denk aan het zicht, de gemoedstoestand en concentratievermogen. Een klaslokaal met flikkerende tl buizen kan ertoe leiden dat het concentratievermogen van de studenten flink afneemt. Daarnaast leidt dit vaak tot vermoeide ogen, hoofdpijn en vermoeidheid.

LED panelen zorgen voor een hogere kwaliteit licht die witter en lichter is zonder kans op flikkeren. Studenten in een met LED’s verlichte ruimte kunnen zich beter concentreren en presteren daarom beter op school.