Waar aan te denken bij het verbouwen van een badkamer

Je hebt een nieuw huis gekocht en je bekijke de badkamer eens goed. Nee, deze is echt niet meer van nu. En de wandtegels? Die kleur is ook al jaren uit de mode. Je besluit om je badkamer te gaan verbouwen. Maar wat komt hier nou eigenlijk allemaal bij kijken? Want er komt heel wat meer bij kijken dan alleen een nieuwe douche. In deze blog lees je enkele tips waaraan je moet denken bij de verbouwing van je badkamer.

Indeling

Als eerste is het verstandig om na te denken over de indeling. Wil je de hele indeling aanpassen? Dan is het verstandig om daar nog eens goed over te denken. Het kan namelijk zijn dat dan ook de leidingen verlegd moeten worden. In sommige gevallen is dit niet mogelijk. Door vroegtijdig hier rekening mee te houden, kom je niet voor teleurstellingen te staan.

Ventilatie

Bij het visualiseren van je nieuwe badkamer, zie je hoogstwaarschijnlijk het nieuwe interieur van je badkamer voor je. Maar waar vaak niet aan wordt gedacht is de ventilatie. Dit is essentieel voor een badkamer. Een veelgebruikte ventilator voor badkamers en grote ruimtes is een buisventilator. Bij Spirototaal kun je er eenvoudig en snel één bestellen.

Douche of bad

Nu je over de technische aspecten heb nagedacht, kun je kiezen tussen een bad of een douche. Of misschien zelfs wel allebei. Misschien is dit wel de moeilijkste keuze. De keuze hierin is namelijk enorm. Wij raden je aan om bij bijvoorbeeld een overnachting in een hotel eens goed om heen te kijken. Wat vind je mooi, maar vooral wat vind jij niet praktisch. noteer dit zodat jij hier rekening mee kunt houden.

Tegels

De tegels zijn bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Ga je voor een mozaïek of toch voor nieuwe moderne zwarte stenen? En twijfel je nog tussen grote en kleine tegels? Een tip is om je goed te laten adviseren bij winkels. Adviseurs helpen jou graag bij de keuze van je tegels. Zo weet je zeker dat je een tegel kiest die volledig bij jouw stijl en inrichting past.