Vooroordeel. Een simpel woord dat de laatste tijd een steeds vaker in het nieuws voorbij komt en dat zo veel schade aan kan brengen. Dit is natuurlijk niet te verwarren met een mening. Een mening mag je natuurlijk altijd hebben, maar een vooroordeel is een ander instelling. Je geeft dan iemand of iets geen kans meer. Een oordeel moet ten alle tijden bijgesteld kunnen worden, willen we op een goede manier met elkaar willen omgaan. Door een voordeel over iets of iemand te hebben geef je voorafgaand al je mening op iets wat nog moet komen. We stoppen mensen veel te vaak in hokjes op basis van uiterlijke kenmerken en gedrag. Maar het vasthouden aan vooroordelen leidt tot uitsluiting en belemmert de leefbaarheid van onze samenleving.

Vergroot het begrip tussen verschillende groepen mensen

De laatste tijd zijn er genoeg mensen die hier een streep door heen willen trekken. Weg met de vooroordelen. Er worden dan ook steeds meer projecten gestart die zich richten op het vergroten van begrip tussen allerlei groepen mensen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over het verschil tussen jonge en oude mensen. Tussen valide en minder valide mensen. Allochtonen en autochtonen. En zo zijn er nog meerdere verscheidene groepen. Dit soort projecten vergeven veel energie en moeten worden gefinancierd. Om deze projecten een handje te helpen kan er worden gekeken naar verschillende subsidiemogelijkheden. Om deze te kunnen aanvragen moet er worden voldaan aan enkele criteria. Er zijn natuurlijk constante veranderingen in het bedrijfsleven met betrekking tot subsidies en fondsen. Maar door contact op te nemen met een subsidieadviseur kan er al meer duidelijkheid worden gecreëerd.

Het belang van projecten

Het is van belang dat dit soort projecten kunnen blijven bestaan, zodat de vooroordelen kunnen worden weggenomen. We willen natuurlijk niet in een land wonen dat wordt gescheiden door haat tegenover een ander. We moeten tolerant zijn naar anderen en proberen om dit soort conflicten op te lossen. Alleen dan werken we aan een leefbare samenleving.