Besparen op je energieverbruik, voor vele mensen onder ons is dit nog steeds een redelijke opgave. Maar wij kunnen jou helpen met het besparen van energie, het zit hem namelijk al in de makkelijke dingen zoals het licht uit doen en je apparatuur uitschakelen.

Besparen op verlichting

Maar hoe kan jij ervoor zorgen dat jij aan het einde van het jaar geld terug krijgt in plaats van extra moeten te betalen. Wanneer wij kijken hoe je kan besparen op verlichting moeten wij twee dingen bespreken. Het overstappen naar de spaarlamp in hoeverre dat nog niet is gedaan het het doorbreken van gewoontes. Er zit een ontzettend groot verschil in het gebruik van een spaarlamp en een gloeilamp, daarom is het belangrijk om toch nog eens alle lampen in je huis langs te gaan om te kijken of je toevallig geen gloeilamp bent vergeten om te ruilen.

Daarnaast is de grootste fout van mensen als het gaat om verlichting de nare gewoontes. Denk hierbij aan het onnodig aan laten van verlichting bij het verlaten van een deel van de kamer. Je moet daarom jezelf aanwennen in hoeverre dit al niet is gedaan om de verlichting uit te doen bij het verlaten van de kamer. Daarom is het zeer belangrijk om gewoontes te doorbreken omdat dit de nodige euro’s kan besparen.

Besparen op apparatuur

Als laatste punt is het besparen op energieverbruik van apparatuur, de grootste fout bij mensen is hierbij dat zij denken dat de stand-by stand echt zoveel meer bespaart. Dat is maar deels waar, daarom kan je beter de stekkers eruit trekken om zoveel mogelijk geld te besparen. Naast het uitschakelen van de apparatuur is het ook de moeite waard om te investeren in nieuwe apparatuur. Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine met een zuinig label kan je wel tot 20% energie besparen, iets wat niet veel lijkt maar aan het einde van het jaar toch een mooie besparing oplevert.

Het is dus belangrijk om gewoontes te doorbreken en te investeren in energiezuinige producten. Dit levert tientallen tot honderden euro’s op, een mooie besparing in mijn ogen.