Vloer inzetten

Een houten vloer in je huis liggen? Dan is het verstandig om deze in te zetten met olie. Op deze manier wordt waterschade vaak voorkomen en zal de vloer een stuk langer mooi blijven.

 

Vloer onderhouden

Naast het behandelen van de vloer wanneer deze net gelegd is, is het natuurlijk ook van belang dat u uw vloer onderhoud. Of het nu gaat om een vloer van hout, tapijt of beton, het goed onderhouden van uw vloer is altijd belangrijk. Dit verlengt namelijk de levensduur van uw vloer.

 

Deurmatten

Een deurmat is vaak niet het eerste waar u aan denkt als het gaat om het verlengen van de levensduur van je vloer. Toch is een deurmat essentieel. De juiste deurmat zorgt er namelijk voor dat er geen vuil in uw huis terechtkomt. Denk bijvoorbeeld aan steentjes die onder uw schoen blijven hangen, water na een plensbui en ga zo maar door. Schoonloopmatten op maat worden speciaal op maat gemaakt, zodat er geen vuiltje meer uw huis binnenkomt.

 

Schoonhouden

Het is van belang om uw vloer meteen schoon te maken wanneer er geknoeid is. Heeft u kind bijvoorbeeld verf op uw tapijt laten druppen? Behandel deze dan meteen met het juiste middel. Bij vloeren als hout is dit tevens erg belangrijk. Heeft u een druppel water laten vallen op uw vloer? Doe deze dan gelijk op met een doekje. Doet u dit niet dan blijft er een zichtbaar plekje op uw vloer zitten. Uw vloer wordt hierdoor natuurlijk minder mooi, wat de levensduur van uw vloer helaas verlaagt.

 

Juiste kwaliteit

Naast bovenstaande aspecten is het natuurlijk van belang dat u een goede kwaliteit vloer in huis haalt. Goedkoper tapijt gaat nou eenmaal minder lang mee dan wat duurder tapijt. Idem voor houten vloeren. Er zijn verschillende winkels waar u vloeren van goede kwaliteit kunt kopen. Winkels als Gamma bieden bijvoorbeeld verschillende laminaatvloeren.