E-learning is een term die we in de komende jaren steeds vaker tegen gaan komen. E-learning houdt in dat je online een training kan volgen. E-learning is erg geschikt voor diverse branches die hun werknemers bijscholing willen geven. Tegenwoordig doen we steeds meer via het internet. Het internet is al betrokken bij ons winkelgedrag, dating leven en ons sociale leven. Het wordt dus ook tijd om via internet naar school te gaan. Velen denken dat je met e-learning niet of nauwelijks begeleid wordt tijdens het opleidingstraject, maar dat is niet altijd het geval. Vele bedrijven die gespecialiseerd zijn in e-learning bieden goede en persoonlijke begeleiding waardoor iedereen gemakkelijk een training kan volgen.

Voordelen

E-learning heeft veel voordelen voor bedrijven die een training willen geven aan hun personeel. Een greep uit de vele voordelen van e-learning:
– Geen gedoe met de planning. Je werknemers kunnen op elk moment een training volgen aangezien die lessen niet klassikaal zijn. Dat betekent dat niet alle werknemers tegelijkertijd op training zijn en dat scheelt een hoop stress voor de planners in je bedrijf.
– Iedere werknemer kan op zijn eigen niveau een training volgen. Sommigen leren nou eenmaal langzamer dan anderen. Op deze manier is dat geen enkel probleem.
– De trainingen kunnen ook vanuit thuis worden gevolgd. Dat wil zeggen dat er flink bespaard kan worden op reiskosten. Zo blijft er meer over voor het kerstpakket, of een bedrijfsuitje! Of gewoon meer winst…
– Medewerkers kunnen zolang over een training doen als dat ze zelf willen. Lessen kunnen ook worden overgeslagen als de kennis al in huis is of juist worden herhaald bij moeilijke lesstof.
– E-learning werkt voor bijna alle branches. Van e learning zorg tot aan e-learning bankieren, het is mogelijk en het zal voor iedereen een stuk positiever worden ervaren om kennis tot zich te nemen.