Het cultiveren van diversiteit in uw tuin gaat niet alleen over het planten van zoveel mogelijk verschillende planten als u kunt. Het gaat er ook om te begrijpen hoe ze groeien en een natuurlijke scheiding tussen de planten aan te brengen zodat ze goed gedijen. Met zoveel planten die vandaag de dag voor ons beschikbaar zijn – vooral als het gaat om fruit en groenten – kan het aantal opties overweldigend zijn. Dat gezegd hebbende, zijn er zeker planten die beter gedijen in bepaalde omstandigheden dan andere, en daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe ze groeien en wat hun behoeften zijn. Als je een expert wilt worden in het cultiveren van diversiteit in je tuin, lees dan verder voor een aantal deskundige tips van de profs van Tuincenter Vincent.

Creëer een natuurlijke afscheiding met je planten en bomen

Voordat u begint met planten en ontwerpen, bekijkt u uw terrein als geheel en kijkt u of er natuurlijke afscheidingen zijn die in uw tuin kunnen worden gehandhaafd. Dit kan van alles zijn, van een verandering in bodemtype of een verandering in hoogte tot een verandering in bodembedekking of boomsoort. Als u al bomen of struiken in uw tuin hebt, bedenk dan hoe u die kunt gebruiken om de ruimtes van elkaar te scheiden. U kunt bijvoorbeeld een haag gebruiken als visuele barrière tussen de verschillende ruimtes in uw tuin. U kunt ook bomen of grote struiken gebruiken om een visuele barrière te creëren, vooral als ze vrij groot worden. Of u kunt bomen gebruiken die een interessante vorm hebben.

Dichte beplanting

Als je een relatief grote ruimte te vullen hebt, is dichte beplanting misschien de beste optie voor jou. Dit kan op een aantal manieren worden bereikt:

Kies planten die van nature dicht zijn
– Veel planten die vaak in tuinen worden gebruikt, zoals kruiden en groenten, groeien van nature in vrij dichte matten. Gebruik een grotere afstand tussen de planten
– Als je een grote ruimte te vullen hebt, kun je gewoon een grotere afstand tussen de planten gebruiken, waardoor ze dichter kunnen groeien. U kunt uw beplanting ook spreiden, waardoor u later ook een dichtere tuin krijgt. Gebruik planten die van nature wat kleiner zijn
– Je kunt ook kleiner groeiende planten gebruiken om een grote ruimte te vullen. Overweeg het gebruik van kruiden of enkele van de kleinere sierplanten.

Tuinen met wandelpaden

Als je een tuin met wandelpaden wilt aanleggen, zul je waarschijnlijk een verscheidenheid aan planten willen gebruiken, maar met een beetje meer scheiding tussen de planten. Als je een grotere tuin hebt, wil je misschien verschillende secties in de tuin creëren, elk met een eigen thema. Je zou kunnen besluiten om een gedeelte voor kruiden, een gedeelte voor sierplanten, een gedeelte voor bomen en struiken, een gedeelte voor groenten, enzovoort te hebben. U kunt ook thematuinen aanleggen, zoals een vlindertuin, een kindertuin, een geurtuin, een tuin met inheemse planten, een zintuigentuin of een tuin met waterornamenten.

Neem een waterpartij

Een andere manier om diversiteit in uw tuin te cultiveren is het toevoegen van een waterpartij. Dit zorgt voor veel belangstelling en brengt het hele jaar door leven in uw tuin – niet alleen tijdens de warmere maanden. Waterpartijen kunnen veel voordelen voor de tuin opleveren, zoals een ontspannend geluid, een habitat voor wilde dieren en een centraal punt. Als u overweegt een waterpartij aan uw tuin toe te voegen, kunt u kiezen uit een aantal mogelijkheden. Er zijn veel keuzes als het gaat om waterpartijen, zoals fonteinen, watervallen, vijvers, of een eenvoudige emmer of pot met een paar stenen erin die water van een dakgoot of dak opvangt. Deze kunnen allemaal een rustig, kalmerend geluid aan uw tuin toevoegen, wat u kan helpen ontspannen.

Houd uw waterpartij of vijver altijd goed schoon met een goede Pondovac zwembad en vijver zuiger.

Conclusie

Het cultiveren van diversiteit in je tuin gaat niet alleen over het planten van zoveel verschillende planten als je kunt. Het gaat er ook om dat je begrijpt hoe ze groeien en dat je een natuurlijke scheiding tussen planten creëert zodat ze goed gedijen.