Veel bedrijven in bijvoorbeeld de industriële sector hebben vaak te maken met beschermkleding. En daaronder vallen ook veiligheidsbrillen. Er kan natuurlijk altijd van alles in je ogen terecht komen waardoor je flink letsel kan oplopen of gewoon een vervelende ervaring kan hebben gedurende de dag. Het grote nadeel van veel veiligheidsbrillen is echter dan veel mensen er niet veel door kunnen zien. Ze hebben normaal altijd een bril op sterkte en met een veiligheidsbril moeten ze die af zetten. Je kan je dan ook afvragen of een veiligheidsbril dan zorgt voor veiligheid of juist extra gevaar. Om dat allemaal op te kunnen lossen is er de veiligheidsbril op sterkte. Met die bril kun je altijd werken met de juiste bescherming en kun je alles gewoon scherp blijven zien.

Een veiligheidsbril op maat laten maken

Voor het maken van een veiligheidsbril op sterkte zijn er natuurlijk geen one-size-fits-all opties. Elk oog is anders en elke bril moet op maat gemaakt worden zodat de gene die de bril draagt goed scherp kan zien. Net zoals bij normale brillen moeten je ogen opgemeten worden. Dat gebeurd bij een van onze partner opticiens waarna wij een geschikte veiligheidsbril kunnen maken. Op die manier kunnen alle werknemers op hun best werken en is de kans op oogletsel minimaal.

De duurzaamheid van de veiligheidsbril

Brillen zijn om de zoveel tijd natuurlijk toe aan vervanging. Of dit nu komt omdat de sterkte van de glazen moeten veranderen of omdat je simpelweg toe bent aan een nieuw montuurtje. Bij een veiligheidsbril is dat anders. Glazen kunnen slijten of wat waziger worden. En ook kan door schade de bescherming verminderen. De brillen moeten dan ook elke 3 jaar vervangen worden. Dus dat is nog steeds tijd genoeg om de brillen goed te kunnen gebruiken. Voor meer informatie kun je altijd de website bezoeken of contact opnemen.