In veel producten zit metaal verwerkt. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk de auto’s waar wij dagelijks in rijden. Een auto bestaat uit duizenden onderdelen, die veelal van metaal en kunststoffen gemaakt worden. Veel van deze onderdelen zitten zo ingewikkeld in elkaar dat deze niet met de hand gevormd kunnen worden. Door middel van spuitgieten worden deze onderdelen vervaardigd, maar wat houdt dat eigenlijk precies in?

De matrijs

Spuitgieten is een volledig geautomatiseerd proces. Het begint bij een matrijs, dat is de mal of gietvorm waar uiteindelijk het metaal of de kunststof in wordt gespoten. Een matrijs bestaat uit twee helften die samengeperst worden. Deze matrijs is niet altijd van hetzelfde materiaal gemaakt. Bij het gieten van metalen is de matrijs van bijvoorbeeld gereedschapstaal gemaakt, maar kan ook van rubber zijn voor het gieten van gips. Bij het gieten van metaal kunnen alleen materialen gebruikt worden met een lager smeltpunt dan staal. Denk hierbij aan aluminium legeringen of Zamak (Zink, Aluminium, MAgnesium en Koper).

Het proces

Tijdens het productieproces worden de matrijshelften samengeperst door de spuitgietmachine. Dat wordt gedaan zodat er geen materiaal verspild worden. Zodra de helften tegen elkaar geperst zijn, is het tijd dat het materiaal, bijvoorbeeld metaal, de matrijs in gaat. Dat wordt onder hoge druk gedaan zodat het materiaal niet meteen afkoelt. Voor de sterkte van het product is dat van cruciaal belang want anders komen er zwakke plekken in voor.
Nu de matrijs gevuld is, moet het materiaal afkoelen. Sommige materialen worden ergens neergelegd om af te koelen, maar andere worden in het water gelegd zodat de afkoeling sneller gaat. Ook dit heeft te maken met de sterkte van het product. Eenmaal afgekoeld is het product klaar om uit de matrijs gehaald te worden. De twee helften worden los gehaald en het product is zo goed als klaar. Vaak is het nog een ruw product dat netjes afgewerkt moet worden. Nu kan het gebruikt worden als eindproduct of als halffabricaat.