Jongeren rondreizen zijn populair, maar het is niet altijd makkelijk om rondreizen te vinden waar je echt met andere jongeren reist. Vaak is het toch een combinatie van verschillende leeftijden, stelletjes en iedereen is even bang dat de reisgenoten verschrikkelijk zijn. Gelukkig valt dat altijd mee! Er zijn ontzettend veel landen geschikt om mooie groepsrondreizen te maken, maar voor jongeren zijn niet alle landen even interessant. Bij Simi Reizen hebben we gekozen om jongeren rondreizen aan te bieden die een goede combinatie van actief bezig zijn bieden, van natuur, maar ook de gezelligheid opzoeken.

Hieronder vind je een aantal van de jongeren rond reizen die in 2016 te boeken zijn. Behalve rondreizen is het natuurlijk ook mogelijk om een single reis te boeken vanaf een vaste locatie, bijvoorbeeld naar Frankrijk, Slovenië, Kroatië of Zweden.

Rondreis Ierland 2016

Ierland is een land dat perfect geschikt is voor een rondreis. De afstanden zijn te overzien, de natuur afwisselend en het land heeft een ideale combinatie van steden en dorpen enerzijds en absolute rust en natuur anderzijds. De rondreis Ierland is een combinatie van een wandelvakantie en een rondreis, waarbij in de avonden genoeg tijd is om in de Ierse pubs te genieten van heerlijke Ierse muziek.

We beginnen de rondreis in Dublin, de gezellige hoofdstad van Ierland. We brengen de dag erna een bezoek aan het prachtig gelegen Trim Castle en eindigen de dag in Galway, een echte studentenstad waar je veel van de Ierse gezelligheid en openheid zult ervaren. We maken tijdens de rondreis een aantal mooie wandeltochten, bijvoorbeeld een tocht langs de toppen van de Cliffs of Moher, de ruige kliffen die uitsteken boven de Atlantische Oceaan. Ook beklimmen we de pelgrimsberg Croagh Patrick, maken een wandeling door het unieke landschap van The Burren en maken een wandeltocht in het uiterste Westen van Ierland. Natuurlijk brengen we een bezoekje aan een lokale maar gezellige Whiskey Distillery in de stad Dingle waar we ook overnachten.

Ondanks het feit dat deze rondreis in totaal maar 10 dagen duurt zul je in deze tijd heel Ierland ontdekken en bezoeken we alle hotspots. De reis wordt geleid door een Ierse chauffeur en een Nederlandstalige reisleider.