Binnenkort zal de Chinese fabrikant Huawei haar nieuwe vlaggenschip presenteren. Tot op heden is er nog nauwelijks iets bekend over de Huawei Ascend P8, maar er zijn nu foto’s verschenen van een beschermhoesje voor de nieuwe smartphone. De foto is voer voor iedereen die graag zijn of haar mening op voorhand wil geven over het nieuwe vlaggenschip.

De foto’s die geplaatst zijn op het internet zijn in handen van het Italiaanse HD Blog. De foto laat duidelijk zien dat de Huawei Ascend P8 een ultra dunne smartphone zal worden en dit ligt in de lijn der verwachtingen. Hoogstwaarschijnlijk zal het nieuwe vlaggenschip niet dikker worden dan 6 millimeter, en met deze dikte zal de Ascend P8 weleens de dunste smartphone van het moment kunnen worden.

Het interessante aan de foto is het grote gat aan de achterkant van het beschermhoesje. Het is nog onduidelijk wat Huawei van plan is op de achterkant van de smartphone, maar het is in ieder geval voer om te speculeren over de mogelijkheden. Er wordt geopperd dat de Chinese fabrikant de Ascend P8 zal voorzien van een dubbele camera maar er wordt ook gespeculeerd over een mogelijke hartslagmeter naast de cameralens. Wat Huawei uiteindelijk voor ons in petto heeft aan de achterkant is nog niet duidelijk maar het duurt niet lang meer voor we exact weten waarom het beschermhoesje een groot gat heeft.

Eerdere geruchten met betrekking tot de Huawei Ascend P8 melden al dat het toestel waarschijnlijk voorzien wordt van een Kirin 930-chipset van Huawei zelf. Het is Huawei’s eerste chipset dat op 16 nanometer is geproduceerd. Het toestel zal bovendien een 5,2 inch beeldscherm formaat hebben met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. De capaciteit van de batterij zou 2.600mAh bedragen.

De Huawei Ascend P8 wordt niet op het Mobile World Congress gepresenteerd maar waarschijnlijk tijdens een speciaal georganiseerd evenement op 15 april in Londen. De Huawei Ascend P8 zal eind april in Nederland verkrijgbaar worden voor een verwachte verkoopprijs van 425 euro. Het is goed mogelijk dat Huawei de naam van het vlaggenschip aanpast naar Huawei P8, hierbij zal de ascend-naam vervallen. Op 15 april aanstaande weten we heel veel meer met betrekking tot het nieuwe vlaggenschip van Huawei.

Bron: http://www.huaweiascendp8.nl/