Bent u op zoek naar een heerlijke Chardonnay die uniek van smaak is en ook nog afkomstig is uit de Limoux regio in het zuiden van Frankrijk? Wellicht is dan de Toques et Clochers iets voor u. Van deze wijn worden alleen de allerbeste vaten verkocht. Ook u als consument kunt deze wijn nu eenvoudig kopen. Daar komt nog eens bij dat de prijs van deze wijn meevalt. Tussen de 10 à 20 euro schaf je al een unieke fles aan met een heerlijke afdronk. Omdat de Limoux bestaat uit verschillende delen heb je ook verschillende varianten van de wijn. In deze blog bespreken we al deze varianten.

 

De hoge vallei

Een van de wijnsoorten die onder de Toques et Clochers valt is de hoge vallei. Op z’n Frans beter bekend als de Haute Vallée. Deze wijn groeit in een iets frisser klimaat dan de overige wijnsoorten in de Limoux. Dit zorgt voor de groei van meer minerale in de druif waardoor deze een andere smaak krijgt. Doordat de wijn gemaakt wordt van deze druiven gaat de smaak automatisch over. In Nederland zijn veel grote en bekende restaurants die deze wijn schenken. Allemaal om u, de gast, te laten genieten van deze heerlijke wijn.

 

 

Toques et Clochers, geliefd bij de Nederlandse chefkok

De wijnsoort die echt geliefd is bij Nederlandse koks staat ook wel bekend als de océanique. Deze wijn is fruitig en tegelijkertijd erg zacht. De perfecte combinatie voor een goede wijn bij de maaltijd. Tenminste, als je het ons vraagt. De mening over wijn verschilt natuurlijk nogal van persoon tot persoon. Deze Toques et Clochers wordt met liefde geschonken in veel bekende Nederlandse restaurants. Hij wordt ook weleens vergeleken met Bier omdat het zo lekker wegdrinkt. Vooral wanneer u oosters eet is deze wijn een ideaal vocht om te drinken.

 

Naast de Océanique en de Haute Vallée heb je uiteraard ook nog de Autan en de Méditerranéen. Over deze twee heerlijke wijnen vertellen we wellicht in ons volgende b log.