Wat is er nou makkelijker dan nergens over na hoeven te denken als je thuis komt? Waarschijnlijk zijn er maar vrij weinig dingen te bedenken, op bijvoorbeeld het klaar maken van eten na. Echter is dat het punt niet, want het is namelijk wel mogelijk je huis te automatiseren. Waardoor het alles op zichzelf regelen kan. Dit kan met een domotica systeem, deze geavanceerde systemen kunnen bijna alles in een woning automatiseren. De enige inspanning is het instellen en af en toe een knopje indrukken… Vanaf je smartphone!

Benieuwd naar wat de mogelijkheden van domotica zijn in jouw woning en hoe dit werkt? Dan zit je bij Nederend elektrotechniek aan het juiste adres! Zij hebben alles in huis om jouw huis compleet te automatiseren, zodat je nergens omkijken naar hebt.

Hoe werkt domotica

Een home control systeem moet gezien worden als een centraal punt. Het systeem is namelijk te koppelen met alle elektronische apparatuur in de woning. Daarbij kunnen ook bepaalde elementen van de woning naderhand geautomatiseerd worden. Zodat deze ook ondersteund worden door het systeem en dus ook te bedienen zijn. Een veel gebruikt systeem is bijvoorbeeld ook Control4. De processen in uw woning zijn vanuit dit systeem inzichtelijk en te bedienen. Daarbij hoef je ook niet overal een handleiding voor te bewaren voor als je niet weet hoe iets werkt.

Wat kan bediend worden?

Zoals met ieder systeem zijn er ook bij domotica grenzen qua functionaliteiten. Zo worden bepaalde nog toegevoegd met updates en zijn andere zaken na genoegen niet mogelijk. Ook kan het zijn dat bepaalde elementen gereed gemaakt moeten worden om geschikt te zijn. Bij een volledig geschikt huis kan er veel bediend worden. Denk aan je audio en video installatie(s), verlichting, verwarming, gordijnen en zelfs de beveiliging. Dit bedien je allemaal vanuit één bedieningspaneel of via de app op je smartphone of tablet.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van domotica in jouw woning en welke voordelen het heeft? Lees op de website meer hierover of bel gerust even voor antwoord op al je vragen!