Voel je je moe, suf en een beetje ongelukkig in de winter? Dan kan het heel goed dat je last hebt van een winterdip. Hier kun je enorm in blijven zitten. Controleer altijd even of je wel echt last hebt van een winterdip. Het kan namelijk ook zijn dat je last hebt van andere problemen. Hiervoor kun je altijd bellen naar een spirituele hulplijn. Weet je zeker dat je last hebt van een winterdip? Lees dan snel de volgende tips!

Structuur in je dag

Structuur in je dag is erg belangrijk! Dit helpt je om vast te houden aan je dagelijkse patroon. Het hebben van structuur geeft je rust. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent en sta je niet telkens weer voor onverwachte stress momentjes. Ook krijg je op deze manier meer energie op de juiste tijdstippen en zul je ook een vast slaappatroon aan gaan nemen. Dit is erg goed voor je mentale situatie.

Nieuwe dingen ontdekken

Blijf je maar hangen in die sleur? Ga er dan eens tussenuit. Boek een leuke stedentrip of ga op zoek naar nieuwe plekken. Op deze manier word je even uit de sleur getrokken. Of boek een zonvakantie. Hierdoor krijg je weer wat vitamine D.

Vitamine D is onmisbaar

Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf aan kan maken. In de wintermaanden heeft de zon minder kracht dan in de zomer. Daarom is het belangrijk dat je deze vitamines in de wintermaanden wel binnen krijgt. Druppels of vitaminepillen zullen je zeker beter doen voelen!

Goede nachtrust

Ieder mens heeft een ander slaapritme. Wel is het goed om zelf een vast slaappatroon aan te brengen. Hierdoor slaap de op de juiste tijdstippen en presteer je op je best. De zomer is ook niet voor niets de tijd van de energie. Probeer daarom in de winter ook iets eerder naar bed te gaan. Probeer voordat je gaat slapen je activiteiten ook op een lager pitje te zetten. In de winter moet je namelijk niet te actief zijn om vast in slaap te komen.