Legionella bestrijding is iets dat erg belangrijk is. Er hebben namelijk al vele mensen geleden aan de gevolgen van de legionellabacterie. Dat klinkt misschien best ernstig, maar wanneer legionella bestrijding niet plaatsvindt is het ook ernstig. De legionellabacterie kan namelijk de veteranenziekte tot gevolg hebben. Hierover kunt u in dit artikel meer lezen. Misschien vraagt u zich af wat de legionellabacterie is en waar deze bacterie voorkomt. De legionellabacterie is een bacterie die vooral voorkomt in stilstaand water. Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan stilstaand water in leidingen, wanneer u twee weken op vakantie bent geweest. Wanneer het water tussen de 25 en 60 graden is, heeft de legionellabacterie het nog meer naar zijn zin. Dit is de perfecte temperatuur voor de legionellabacterie. Om die reden wordt er in de zomer vaak gewaarschuwd voor de legionellabacterie en het laten doorlopen van de kraan wanneer u terugkomt van vakantie. Het is dan warm weer en veel mensen zijn op vakantie.

Veteranenziekte als gevolg van geen legionella bestrijding

De veteranenziekte is een ziekte die je niemand gunt. Met de legionellabacterie kun je besmet raken door je luchtwegen of lichaam. Je kunt het water drinken met de legionellabacterie of verdampend of vernevelt water via je luchtwegen binnenkrijgen. Een belangrijk symptoom van de veteranenziekte is de hevige longontsteking die sterven tot gevolg kan hebben. Om deze reden is legionella bestrijding zo hard nodig. Er zijn vele manieren van legionella bestrijding, het is vooral belangrijk dat dit gedaan wordt door iemand met vakkennis.

 

Legionella bestrijding met hulp van Purus B.V.

Purus B.V. is een professioneel bedrijf die u kan helpen met het grondig reinigen van lucht- en waterinstallaties. Zij kunnen deze installaties voor u controleren op de legionellabacterie. Het is belangrijk dat u dit laat doen door een bedrijf die hier verstand van heeft en dit zorgvuldig voor u doet. Legionella bestrijding moet namelijk goed gebeuren, want u wilt toch niet besmet worden met de legionellabacterie? Ga voor een schone leefomgeving. Neem gerust vrijblijvend contact op. Purus B.V. staat graag voor u klaar!