Ook in de tuin heb je vele soorten stijlen. Sommigen mensen houden van een klassieke uitstraling in de tuin, anderen van een romantische. Zo onderscheiden we ook de tuinstijl ‘modern’. Wat typeert deze hedendaagse tuinstijl en hoe zorg je ervoor dat jouw tuin een moderne tuin wordt? Lees de tips!

Over de moderne stijl van nu

De moderne stijl kun je makkelijk onderscheiden van andere stijlen. Vaak komt dat omdat de kleur en vormgebruik zich onderscheidt zich van de andere stijlen. Een tuinarchitect zal in een moderne tuin vaak gebruik maken van een vlakvulling met vierkanten en rechthoeken, met als kleurgebruik grijs, bruingrijs en beige tinten. Deze tinten geven rust. Een stijlkenmerk van de moderne stijl van nu. Bij een moderne tuin of interieur inrichting hoeft men niet te denken aan een kale, sfeerloze ruimte die koud aanvoelt. Dat kan natuurlijk ook anders.

Breng sfeer in je moderne inrichting

Bij een moderne stijl is het van groot belang om de ultieme balans te vinden tussen materialen, kleuren en vormen. Alleen vierkanten vormen kunnen mooi zijn, maar probeer eens af te wisselen met rechthoeken. Zo zal het geheel meer gaan leven. Het is ook erg leuk om juist te spelen met een ronde vorm in een tuin die veel vierkante vormen bevat. Het kleurgebruik uitkristalliseren is erg belangrijk voor de sfeer. Naast de grijs en beige tinten kun je er voor kiezen om er een kleur in het geheel bij te nemen. Vaak is dat voor in de tuin een kleur die contrastrijk is. De kleur aubergine doet het ook vaak goed in de tuin met moderne stijl. Zorg altijd dat de bloeikleur planten in de moderne stijl terugkomt in iets, zoals bijv. in de sierkussens op een bank. Daarnaast kun je ook kiezen om wat sterke accenten bijv. een muur of pot op kleur in de tuin te gebruiken.

Planten

Vaak worden planten in de moderne stijl gegroepeerd aangeplant. Bijv. siergrassen in combinatie met uienbollen.