Wanneer je op zoek gaat naar goede champagne voor oud en nieuw dan is het soms best lastig om de goede keuze te maken. Mensen drinken gewoonweg niet het hele jaar champagne en daarom is het vaak best lastig om champagne te kiezen. Want hoe kun je nu bepalen wat je lekker vindt, zonder dat je weet wat je precies nodig hebt. Daarom help ik je in deze blog met het maken van een keuze. Dus zonder verder gedoe hier een aantal tips die jou helpen bij het maken van een goede beslissing voor jouw volgende champagne voor oud en nieuw.

Soorten champagne

Laten we beginnen bij de basis. Champagne komt in principe in drie samen: brut, sec en demi-sec. Waarvan brut zo een beetje overal te vinden is. Ongeveer 85% van alle verkochte champagnes is namelijk brut. Toch vind lang niet iedereen brut lekker. Vaak hoor je mensen zeggen, ik lust geen champagne veelte zuur. Dit komt doordat deze mensen alleen brut champagne hebben geprobeerd. Brut bevat namelijk de minste toegevoegde suikers, wat ervoor zorgt dat de witte druif qua smaak enorm naar voren komt. Dit maakt de champagne nogal zuur. De reden dat er zoveel brut champagne in omloop is, komt doordat de boeren in de champagne streek dit echte champagne vinden. Terwijl er dus ook andere champagnes zijn. Sec is zoet en demi-sec is halfzoet. Dus afhankelijk van jouw smaak kun je ook gewoon voor zoetere champagne kiezen.

Veras je gasten

Een andere leuke manier van champagne inkopen en schenken is door te gaan voor de glitter champagne Dreamline. In de flessen van deze champagnes zit een stofje die “wakker” wordt wanneer je de fles schudt. Hierdoor ontstaan er allerlei glitters in de champagne die ervoor zorgt dat de champagne er gewoon heel leuk uit gaat zien. Sowieso een hit op jouw oud en nieuw feest!

Fijne oud en nieuw!

Ik wens je een ontzettend fijn oud en nieuw en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad!