Er heerst een soort van tendens in de maatschappij dat alles vanachter je computer geregeld moeten kunnen worden.

Je kleren kopen, belastingaangifte doen en de liefde vinden. Er zijn tegenwoordig tal van datingsites te vinden, waar je iemand kan zoeken en vervolgens mee kan chatten.
De liefde moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Dus vaak is er een beveiliging dat iemand anders je eerst goed moet keuren. Ben je dat obstakel voorbij dan kan je beginnen met chatten. Je kan het hebben over je werk, hobby’s of onvervulde verlangens. Vaak is het beginnen van een gesprekje niet erg lastig. Een simpel groet als: ‘hey’ is vaak al genoeg, maar de interesse van de ander vasthouden is moeilijker.
Een probaat middel bij het op gang houden van een gesprek is vragen stellen of suggestieve opmerkingen maken, zodat die ander daar wel op moet reageren. Maak het in het begin echter niet al te persoonlijk, niet iedereen zal zich gemakkelijk openstellen voor een vreemde zelfs al zit er een computer tussen. Vraag gewone dingetjes: hobby’s, studie en werk en probeer dat verder uit te bouwen. Als je het idee hebt dat er een connecties is dan kan je iemand mee uitvragen en kijken of het echte leven net zo leuk is en wellicht op die manier de liefde vinden.
Niet alleen van achter je computer kan je chatten voor de liefde van een ander, maar ook via je mobiele telefoon is dit mogelijk.

Er zijn allerlei soorten chat-apps beschikbaar van een chat site, die je kunt gebruiken. Veelal wordt de voorselectie met wie je in contact gaat komen wel gebaseerd op uiterlijkheden. Laat je hier echter niet door afschrikken, want dit is het echte leven toch ook vaak zo! Stel je open voor nieuwe mensen en je zult leuke gespreken hebben. Een mooi profiel, waar je iets over jezelf laat zien zal ongetwijfeld hierbij helpen.

Het chatten is vaak veel laagdrempeliger en eentonig dan op de computer.

Mensen ervaren een telefoon schijnbaar toch als iets vluchtigers. Dit is op zich niet erg, want je pikt er vanzelf degenen tussenuit waar jij goed mee kunt levelen.
Voor beide varianten geldt wel dat het belangrijk is dat je op een openbare plek gaat afspreken, mocht je elkaar in reallife willen zien. Spreek nooit bij die ander thuis af of in je eigen huis. Er zijn dan vaak genoeg omstanders die zullen ingrijpen mocht je date iets anders in de zin hebben dan jijzelf! Je kant de ander namelijk nog niet erg goed dus je kan ook niet zo goed overzien, wat de ander voor intenties heeft.
Toch lijkt het meestal goed te gaan en kunnen er mooie dingen ontstaan. Nieuwe liefdes, nieuwe vriendschappen en met heel veel geluk potentiële nieuwe gezinnetjes. Dus wees vooral beleefd, vriendelijk en wees niet al te bevreesd voor eventuele gevaren, maar let wel goed op natuurlijk. Veel plezier en succes met het vinden van de liefde door te chatten!